foto: Rīgas pašvaldības policija
Un atkal cieš bērni: policija dodas izsaukumā uz dzīvokli Mīlgrāvī - tur bars dzērāju un mazuļi ar alus bundžām rokās
Kadrs no notikuma vietas.
112
2017. gada 8. decembris, 15:07

Un atkal cieš bērni: policija dodas izsaukumā uz dzīvokli Mīlgrāvī - tur bars dzērāju un mazuļi ar alus bundžām rokās

Kasjauns.lv

6. decembrī neilgi pirms plkst.22 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Mīlgrāvī, kur kāds bērnu tēvs ziņoja par bijušo dzīvesbiedri alkohola reibumā ar abu kopīgajiem bērniem.

Kā stāsta Rīgas pašvaldības policijā, izsaucējs skaidroja, ka notikuma dienā devies pie sievietes, lai satiktos ar bērniem. Pāris bija nesen izšķīries un sieviete ar bērniem devusies dzīvot krīzes centrā, taču viņa bez brīdinājuma bija pametusi sociālās palīdzības iestādi un aizbraukusi pie draugiem.

Bijušais dzīvesbiedrs noskaidrojis bērnu uzturēšanās adresi un devies viņus apraudzīt. Tur izsaucējs ieraudzījis bērnu māti lietojam alkoholu, bet trīs un četrus gadus vecos bērnus staigājam ar alus skārdenēm rokās. Vīrietis aicinājis bērnus nodot viņam, taču iereibušie sievietes draugi izsaucēju izraidījuši no dzīvokļa. Vīrietis situācijas atrisināšanai nolēmis izsaukt policiju.

Likumsargi norādītajā mājoklī sastapa divus vīriešus, divas sievietes un divus mazus bērnus. Visi pieaugušie bija manāmā alkohola reibumā. Jautājot par alkohola lietošanu, neviens neslēpa, ka pirms policijas ierašanās visi lietojuši grādīgos dzērienus. Sarunas laikā bērnu māte kategoriski atteicās nodot bērnus tēvam. Pārrunu laikā pie dzīvokļa durvīm nepārtraukti nāca izsaucējs un mēģināja uzsākt konfliktu ar bijušo dzīvesbiedri.

Bērnu klātbūtnē vecāki viens otru apsaukāja cieņu aizskarošos vārdos, kā arī raidīja izaicinošus žestus. Strīdā iesaistījās arī dzīvokļa saimnieks, kurš pēc neilgas vārdu apmaiņas metās virsū bērnu tēvam. Lai izšķirtu strīdu, policisti izsaucēju izraidīja no nama, savukārt dzīvokļa saimnieku nācās saslēgt rokudzelžos.

Datu pārbaudes laikā konstatēts, ka bērnu māte jau vairākkārt nonākusi policijas un bāriņtiesas redzeslokā – jau trīs bērni bija no viņas nošķirti agrāk, bet divi jaunākie bija palikuši pie mātes. Mirkli vēlāk atklājās, ka dzīvoklī sastaptos bērnus nevar uzticēt arī tēvam, jo viņš iepriekš sodīts par fizisku un emocionālu vardarbību, kā arī viņam nebija pastāvīgas dzīvesvietas.

Beigās abi bērni nošķirti no ģimenes un nogādāti krīzes centrā. Savukārt māte nodota mediķu rīcībā un hospitalizēta uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru, jo nošķiršanas laikā kļuva agresīva un draudēja padarīt sev galu. Informācija par notikušo nodota Rīgas bāriņtiesai, kura pieņēma lēmumu uz laiku pārtraukt aizgādības tiesības abiem vecākiem.