Ministrs Reirs tiekas ar Salaspils vadību un izsaka līdzjūtību ugunsgrēkā cietušo piederīgajiem un draugiem
Labklājības ministrs Jānis Reirs un Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars apspriežas pie ugunsgrēkā cietušā Salaspils pašvaldības sociālā īres nama.
Sabiedrība
2016. gada 17. aprīlis, 17:11

Ministrs Reirs tiekas ar Salaspils vadību un izsaka līdzjūtību ugunsgrēkā cietušo piederīgajiem un draugiem

Jauns.lv

Labklājības ministrs Jānis Reirs izsaka visdziļāko līdzjūtību naktī no 16. uz 17. aprīli Salaspils pašvaldības sociālajā īres namā notikušajā ugunsgrēkā trim bojāgājušo cilvēku piederīgajiem un draugiem.

J.Reirs 17.aprīļa rītā devās uz Salaspili, lai tiktos ar Salaspils novada pašvaldības vadību un pārrunātu notikušo, ugunsgrēkā nodarītos zaudējumus, kā arī iepazītos ar situāciju uz vietas un tiktos ar cietušajiem cilvēkiem.

Salaspils novada pašvaldības vadītājs Raimonds Čudars informēja ministru J.Reiru par šobrīd zināmajiem iemesliem, kuru dēļ pašvaldības sociālajā īres namā izcēlies ugunsgrēks, kā arī par visiem pasākumiem, ko pašvaldība veikusi, lai evakuētu iedzīvotājus un nodrošinātu viņus ar cilvēka cienīgiem dzīves apstākļiem. Cietušajām ģimenēm pašvaldība nodrošinās pagaidu mājvietu Ogrē, savukārt jau no rītdienas bērniem nodrošinās bezmaksas transportu uz skolu.

„Salaspils pašvaldība dažu stundu laikā pēc nelaimes notikšanas ir paveikusi ārkārtīgi lielu un nozīmīgu darbu. Ir ne tikai apzināta situācija un iesaistīti visi atbildīgie dienesti, bet arī atrastas pagaidu mājvietas visiem bez pajumtes palikušajiem ugunsgrēkā cietušajiem cilvēkiem. Pašvaldība patiešām ar ļoti dziļu iejūtību izturās pret šiem cilvēkiem un organizē dzeramā ūdens piegādi, regulāru ēdināšanu un uzturēšanos siltās telpās ģimenēm, tai skaitā maziem bērniem,” uzsver labklājības ministrs.

Ministrs un pašvaldības vadītājs vienojās par  regulāru informācijas apmaiņu tuvāko dienu laikā, lai apzinātu ugusgrēka postīto īres dzīvokļu atjaunošanu un koordinētu nepieciešamā atbalsta sniegšanu gan pašvaldībai, gan cietušajām ģimenēm.


Renāte Zommere