Valda Felsberga atklātā vēstule rektoram Gardovskim (papildināta ar RSU atbildi)
Felsberga kungs (attēlā no kreisās) vēršas pie rektora Gardovska saistībā ar Kasjauns.lv publicēto rakstu "Vai skapī sēdēt ir forši? Latvijā joprojām esam ļoti neiecietīgi pret gejiem".
Viedokļi
2016. gada 17. aprīlis, 18:39

Valda Felsberga atklātā vēstule rektoram Gardovskim (papildināta ar RSU atbildi)

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 19.04 pl. 17:55) "Sakarā ar Jūsu portālā tikko publicēto rakstu, kurā vadošas augstskolas augsta amatpersona ar lielu atbildību jauno mediķu profesionālajā izglītošanā ir paudusi viszemākā ķēķa līmeņa homofobu viedokli, lūdzu nekavējoties, kamēr karsts, publicēt atklātu vēstuli augstskolas rektoram un gādāt par viņa tikpat publisku atbildi visai sabiedrībai.

Atklāta vēstule

Rīgas Stradiņa universtitātes rektoram

profesoram Jānim Gardovskim

A. god Gardovska kungs!

Vienā no Latvijas lielākajiem informācijas portāliem kasjauns.lv Jūsu vadītās cienījamās augstskolas Socioloģijas un psiholoģijas katedras vadītāja, asociētā profesore Sandra Mihailova, ir sniegusi naida runu visprimitīvāko anonīmo interneta komentētāju-homofobu intelekta, nezinātniskuma un bezkultūras līmenī (skat. ŠEIT ).

Kā Latvijas un Eiropas Savienības pilsonis ar augstāko izglītību bioloģijā, vides zinātņu maģistrs, patiess savas valsts un tās izglītības augstā līmeņa patriots, jaunībā nedaudz piestrādājis arī par pasniedzēju Stradiņa universtitātē, lūdzu Jūsu komentāru par minētās personas paustajiem uzskatiem, to saskaņu ar Jūsu vadītās starptautiski pierasītās augstskolas zinātniskajām nostādnēm socioloģijā un psiholoģijā, un minētās personas atbilstību ieņemamajam amatam.

Jau iepriekš pateicoties,

cerībā, ka neizvēlēsieties šajā kliedzošajā gadījumā sēdēt skapī,

Valdis Felsbergs"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publicējam pēc divām dienām saņemto vēstuli no Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvja Edija Šauera:

"Labdien!

Savā vārdā nosūtu RSU atbildi: “Rīgas Stradiņa universitāte ir atvērta viedokļu dažādībai un atbalsta viedokļu plurālismu. Mūsu augstskolā studē vairāk nekā 7800 studentu un strādā vairāk nekā 1300 darbinieku, turklāt teju 1700 studentu ir no vairāk nekā 20 pasaules valstīm, tāpēc nekad nevienu neesam šķirojuši pēc kādiem diskriminējošiem kritērijiem. Attiecībā uz mūsu augstskolas pasniedzējiem, pirmkārt, vērtējam viņus, balstoties uz viņu akadēmiskajiem sasniegumiem un studentu atsauksmēm.”

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/Ieva Čīka/LETA