foto: LETA
Uz Rīgu atbraucis īstais (!) Ziemassvētku vecītis
Rīgā ieradies Ziemassvētku vecītis no Lapzemes.
2017. gada 5. decembris, 19:53

Uz Rīgu atbraucis īstais (!) Ziemassvētku vecītis

Kasjauns.lv/LETA

Šodien Rīgā viesojās "īstais Ziemassvētku vecītis" no Lapzemes, Rovaniemi ciema, kur atrodas Ziemassvētku vecīša galvenā mītne, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz Rīgu atbraucis īstais (!) Ziemassvētku vecītis

gallery icon
21

Šo iespēju Latvijas bērniem, izveidojot svētku programmu, sarūpējusi Somijas vēstniecība Latvijā ar uzņēmēju atbalstu. 

Ziemassvētku vecītis no Lapzemes rīta pusē ieradās starptautiskajā lidostā Rīga, kur viņu sagaidīja Somijas vēstnieks Latvijā Olli Kantanens. Pēc sagaidīšanas lidostā Ziemassvētku vecītis kopā ar Somijas vēstnieku apciemoja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazos pacientus. Dienas gaitā Ziemassvētku vecītis apmeklēja arī Rīgas domi, atnesot rīdziniekiem sveicienus no Somijas, kura 6.decembrī svin savu valstisko simtgadi.

"Gan Somijā, gan Latvijā Ziemassvētki ir laiks, ko mēs pavadām kopā ar ģimeni. "Kopā" ir arī Somijas valsts simtgades svinību moto. Novēlu gan somiem, gan mūsu draugiem Latvijā un visā pasaulē skaistus Somijas simtgades svinību svētkus un prieka pilnu Ziemassvētku gaidīšanas laiku," teica Somijas vēstnieks Latvijā.

Vakarpusē īstais vecītis kopā ar bērniem, tostarp Nila Ušakova dēlēnu Tomu, devās uz "Stokmann" tirdzniecības centru. Ar tulka palīdzību bērni varēja brīvi sazināties ar Ziemassvētku vecīti.