Sāk kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku Salaspilī
Policija neizslēdz, ka ugunsgrēks izcēlies smēķēšanas rezultātā, taču precīzs nelaimes iemesls tiks skaidrots ekspertīzēs.
112
2016. gada 18. aprīlis, 23:19

Sāk kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku Salaspilī

Jauns.lv

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par nedēļas nogalē notikušo ugunsgrēku Salaspilī, kurā gāja bojā trīs cilvēki, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Policija neizslēdz, ka ugunsgrēks izcēlies smēķēšanas rezultātā, taču precīzs nelaimes iemesls tiks skaidrots ekspertīzēs.

Ēkā, kur izcēlās ugunsgrēks, atradās arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknis, kura darbinieki bijuši atbildīgi par vienām evakuācijas durvīm. Ugunsgrēka brīdī policisti evakuācijas durvis neesot pietiekami ātri atslēguši, izskanēja Latvijas Televīzijā. Šī iemesla dēļ izmeklēšanu par šo gadījumu pārņēmusi Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Paši Salaspils iecirkņa policisti savu vainu par pārāk lēnu evakuācijas durvju atvēršanu noliedz un skaidro, ka ikreiz pēc ēkas dežuranta zvana durvis tiekot atvērtas un tā tas noticis arī šoreiz. Policisti esot darījuši visu, lai glābtu un palīdzētu ugunsgrēkā cietušajiem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka ēkā Salaspilī, kurā atrodas vairākas valsts un pašvaldības institūcijas, naktī uz svētdienu izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gājuši trīs cilvēki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu uz ēku Skolas ielā, kurā atrodas gan sociālais centrs, gan dienas centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem, gan Valsts policijas iecirknis, saņēma plkst.1.17.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja lielu sadūmojumu ēkas ceturtajā un piektajā stāvā.

Kopumā tika izglābti 39 cilvēki, no tiem 16 tika nocelti ar autokāpņu palīdzību, četri - ar pacēlāju, bet 19 tika izvesti ar glābšanas masku palīdzību.

Tika atrasti arī trīs bojāgājušie - 31 gadu veca sieviete, 57 un 59 gadus veci vīrieši.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA