Pēc 3 gadiem atradies pazudušais Rēzeknes puisis. Kā bezpajumtnieks Parīzē
Vairāk nekā trīs gadus mātes izmisīgi meklētais Nazarijs Kučerovs no Rēzeknes atradies Parīzē – Kapucīņu bulvārī. Viņš ir bezpajumtnieks un vārda tiešā nozīmē dzīvo uz ielas. Mātei ar dēlu vēl nav izdevies sazināties un uzklausīt viņa stāstu, kādēļ dēls trīs gadus nav sazinājies ar mājiniekiem.
112
2016. gada 19. aprīlis, 06:11

Pēc 3 gadiem atradies pazudušais Rēzeknes puisis. Kā bezpajumtnieks Parīzē

Jauns.lv

Vairāk nekā trīs gadus bez vēsts pazudušais un izmisīgi meklētais 28 gadus vecais rēzeknietis Nazarijs Kučerovs uzradies Parīzē – Kapucīņu bulvārī. No 2012. gada viņu izmisīgi meklēja mamma, policija un sabiedriskā organizācija Bezvests.lv Neviens nebija iedomājies, ka viņš varētu būt bezpajumtnieks Parīzē.

Vēl pavisam nesen – februārī Valsts policija atkārtoti izplatīja paziņojumu par pazudušā 1988. gadā dzimušā Nazarija meklēšanu. Viņam pēdas vairākus gadus pēdas nespēja sadzīt ne māte Alla, ne policija, ne arī brīvprātīgie bezvēsts pazudušo meklētāji. Tika publicēts ne viens vien lūgums palīdzēt atrast Nazariju. Nesen pazudušā puiša māte Alla vērsās pēc palīdzības organizācijā Bezvests.lv.

„Allai – daudzbērnu mātei no Latgales – bija nepieciešama gan emocionāla, gam konsultatīva palīdzība. Mēs sludinājumu par Nazarija pazušanu ievietojām internetā. Mātei bija aizdomas, ka viņas dēls varētu atrasties Spānijā. Tuvinieki palūdza mūs izplatīt šo informāciju arī citās Eiropas valstīs, to pārtulkot angļu un spāņu valodā, kā arī nodot Eiropas policijas – „Europol” pārstāvjiem. Meklēšanā iesaistījās vietējā policija,” Daugavpils portālam gorod.lv pastāstīja Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis.

Bezvests.lv pārstāve Jūlija Voroņina stāsta, kā tika atrasts Nazarijs: „Jau kopš pagājušā gada novembra mēs pastāvīgi uzturējām saikni ar Nazarija māti Allu, braucām pie viņas, sazvanījāmiesgandrīz katru dienu, jo mātei, kas trīs gadus meklē dēlu, morāli ir ļoti smagi. Atradām internetā dokumentus, kas liecināja, ka Nazarija Kučerova vārds ir Spānijas sociālā dienesta reģistros, viņš tur saņēma sociālo pabalstu. Nākamais solis bija sludinājumu ievietošana par Nazarija meklēšanu angļu un spāņu valodā dažādu Eiropas valstu cilvēku meklēšanas grupu lapās.

Tikko Francijas policija Latvijas policijai paziņoja, ka Nazarijs ir atrasts Parīzē – Kapucīņu bulvārī. Franču policija paziņojusi, ka Nazarija meklēšana pārtraukta sakarā ar to, ka viņa atrašanās vieta ir noskaidrota. Šķita, ka jaunumi ir labi – pazudušais dēls atrasts dzīvs!”

Taču tagad Nazarija māte nezina, priecāties vai skumt: izrādās, viņas dēls ir bezpajumtnieks un nav padoma, kā viņš varētu atgriezties mājās. Daudzbērnu mamma Alla nav spējīga aizbraukt pēc dēla uz Parīzi, vēl jo vairāk tādēļ, ka nav skaidrs, vai tam ir kāda jēga, vai Nazarijs plāno atgriezties Latvijā, vai arī viņam tāpat ir labi Parīzē.

Lai to precīzi noskaidrotu, Bezvests.lv brīvprātīgie aicinājuši palīgā savus franču draugus – Olgu un Natāliju. Iespējams, viņām izdosies Kapucīņu bulvārī atrast Nazariju.

Tikmēr Latvijas vēstniecība Parīzē apliecinājusi, ka tā varētu palīdzēt Latvijas pavalstniekam atgriezties dzimtenē – nokārtot dokumentus. Tikai šādā gadījumā Nazarijam pašam jāierodas vēstniecībā.

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija, Shutterstock