Vecrīgā skatāma gleznotāja Andreja Bovtoviča izstāde - jūras un pavasara ainavas
Grāmatu namā „Valters un Rapa” skatāmas ražīgā mākslinieka Andreja Bovtoviča ainavas. Viņa gleznās krāsas klājas neparasti, kas arī ir mākslinieka īpašā firmas zīme.
Kultūra
2016. gada 19. aprīlis, 14:42

Vecrīgā skatāma gleznotāja Andreja Bovtoviča izstāde - jūras un pavasara ainavas

Jauns.lv

Grāmatu namā „Valters un Rapa” atklāta gleznotāja Andreja Bovtoviča izstāde, kurā eksponēti darbi par jūras un pavasara tematiku. Mākslinieks strādā glezniecības un grafikas tehnikās, regulāri piedalās izstādēs gan Latvijā, gan ārpus tās. Andrejs Bovtovičs strādājis arī kā grāmatu ilustrators - grafiķis.

Glezniecībā mākslinieks ir ražīgs ainavists, nereti darbos jaušams ironisks skatījums, neparasti „skatu punkti” un situācijas, kuras latviešu glezniecībā risina vien retais mākslinieks. Andrejs Bovtovičs glezno daudz, aizrautīgi un vienmēr meklē risinājumus tehniski sarežģītiem paņēmieniem. Kaut arī ierastais darba materiāls ir akrils, nereti gribas to nosaukt par autortehniku, jo krāsa klājas neparasti, viņa gleznu krāszieds ir Andreja Bovtoviča raksturīga liecība, Kasjauns.lv informēja izstāžu apvienības „Arkādija” pārstāvis Mārtiņš Eglītis.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka mākslinieku pāris – kādreizējie rīdzinieki Rita Pranča un Andrejs Bovtovičs ar meitām pirms pieciem gadiem pārcēlās uz Baldoni, jo viņiem gribējās dzīvot tuvāk dabai un gleznot.  Gleznotāju māja Baldones novadā ir iekļauta novada tūrisma kartē, un pie viņiem nereti iegriežas tūristi.

Baldones pašvaldības mājaslapā rakstīts: „Mākslinieku ģimene savās lauku mājās rada gleznas un dabīgu kosmētiku. Rita Pranča glezno un no dabai draudzīgām izejvielām gatavo ārstnieciskus skaistumkopšanas produktus. Andrejs Bovtovičs glezno dabas ainavas un portretus. Pie viņa var pasūtīt arī ko tādu, kas piestāvētu tieši jūsu interjeram.

Andreja un Ritas radītos produktus iespējams iegādāties, viesojoties mākslinieku mājās, Baldonē, kur atrodas viņu abu mājas studija - galerija. Te ir iespējams skatīt darba procesu, rīkot mākslas plenērus un kosmētikas izgatavošanas meistardarbnīcu”.

Gleznotājs Andrejs Bovtovičs dzimis Rīgā 1959. gadā. No 1983. līdz 1993. gadam Latvijas Mākslas akadēmijā apguvis dizainu un glezniecību, bet 2005. gadā ieguvis bakalaura grādu biznesa administrācijas specialitātē Rīgas starptau¬tiskajā biznesa administrācijas augstskolā.

 

Kasjauns.lv/Foto : Aigars Hibneris, publicitātes foto