foto: ekrānuzņēmums no video
Vērtē, vai apcietināt pusaudzi, kurš piekāva policistu un tagad tiesas zālē pārvietojas, nodūris galvu
Pret pusaudzi sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim.
112
2017. gada 24. novembris, 12:57

Vērtē, vai apcietināt pusaudzi, kurš piekāva policistu un tagad tiesas zālē pārvietojas, nodūris galvu

LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šobrīd slēgtā sēdē skata Valsts policijas ierosinājumu par apcietinājuma piemērošanu 15 gadus vecajam puisim, kurš vakar Rīgas Sanatorijas internātpamatskolā dzērumā piekāva pašvaldības policistu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Puisis šobrīd ir konvojēts līdz tiesas zālei, taču advokāts uz tiesas sēdi vēl nav ieradies. Jaunietis pārvietojās, nodūris galvu.

Apcietinājums ir bargākais drošības līdzeklis. Ja tiesa policijas ierosinājumu atbalstīs, tad puiša advokātiem būs iespējams tiesas lēmumu pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Likums paredz, ka apcietinājumu var piemērot tikai tad, ja kriminālprocesā iegūtās konkrētās ziņas par faktiem rada pamatotas aizdomas, ka persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru likums paredz brīvības atņemšanas sodu, un cita drošības līdzekļa piemērošana nevar nodrošināt, ka persona neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, netraucēs vai neizvairīsies no pirmstiesas kriminālprocesa, tiesas vai sprieduma izpildīšanas.

Jau ziņots, ka pret pusaudzi sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

foto: ekrānuzņēmums no video
Pret pusaudzi sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim.

Policija pēc internetā publicētā uzbrukuma videomateriāla secinājusi, ka vēl viens nepilngadīgais policistam no aizmugures raustījis steku un rokudzelžus un arī iesitis. Pret šo 2002.gadā dzimušo puisi pagaidām sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.

Abi pusaudži jau iepriekš nokļuvuši policijas redzeslokā, tomēr policija neatklāj, par ko tieši.

Tāpat VP vērtēs puišu vecāku atbildību. Pret abu pusaudžu vecākiem ir sāktas administratīvās lietvedības par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, ja tā rezultātā bērns izdarījis sīko huligānismu vai lietojis narkotiskās vai psihotropās vielas bez ārsta nozīmējuma, vai atradies alkoholisko dzērienu ietekmē. Par šādu pārkāpumu vecākiem var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu no 70 līdz 210 eiro.

Policija arī veiks ekspertīzi, lai noskaidrotu miesas bojājuma pakāpi cietušajam policistam. Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica, ka policists pēc hospitalizācijas palaists mājās un viņam ir traumēts plecs.