foto: Valters Pelns/publicitātes foto
Skaties, kā staro Liepāja! Liepājas muzeju izgaismo fantastisks Ziemeļu gars
Šajā nedēļas nogalē fantastiski pārvērtusies Liepājas muzeja fasāde – uz tās izgaismojas gaismas projekcijas, kas tapušas trīs gadus ilgajā Ziemeļu mākslas konteinera ceļojumā pa Skandināvijas un Baltijas valstīm.
Novadu ziņas
2017. gada 24. novembris, 12:05

Skaties, kā staro Liepāja! Liepājas muzeju izgaismo fantastisks Ziemeļu gars

Kasjauns.lv

Tikko gaismas festivāls noslēdzies Rīgā, kā gaismas projekcijas pārņēmušas vēju pilsētu. Liepājas muzeja fasādi Kūrmājas prospektā 16/18 līdz svētdienas, 26. novembrim, no pulksten 17.00 līdz 22.00 izgaismos projekcijas, kas tapušas trīs gadus ilgajā Ziemeļu mākslas konteinera („Nordic Art Container”) ceļojumā pa Skandināvijas un Baltijas valstīm.

Liepājas muzejā staro Ziemeļu mākslas gaismas projekcijas

Līdz 26. novembrim Liepājas muzeja fasādi Kūrmājas prospektā 16/18 izgaismo projekcijas, kas tapušas trīs gadus ilgajā Ziemeļu mākslas konteinera ...

gallery icon
37

Mākslinieku grupa „TURA YA MOYA” sešus metrus garo jūras konteineru pārvērtusi ceļojošā  mediju mākslas laboratorijā, un ar to veikusi vairāk kā 12 000 kilometru, trijos gados apceļojot Grenlandi, Norvēģiju, Islandi, Dāniju un citas Skandināvijas valstis. Uz Liepāju jūras konteiners atceļojis no Orhūsas Dānijā, pa ceļam piestājot arī šī gada Lietuvas kultūras galvaspilsētā Klaipēdā. „Ziemeļu gars” ir ne tikai skatāms, bet arī saklausāms. Tas ir ziemeļu zemju valodas, mūzikas, dabas, dzīvesveida un tradīciju iedvesmots stāsts.

Projektam dots nosaukums „Ziemeļu gars” („ANERSAAQ – the Spirit of the North”), jo projekcijas tapušas, iedvesmojoties no katras pieturvietas noskaņas un netveramā gara, ziemeļvalstu dabas, arhitektūras, vēstures un kultūras.

Katrā no norises vietām mākslinieki rīko darbnīcas kopā ar bērniem un jauniešiem, lai mākslas valodā izteiktās idejas parādītu arvien jaunā mākslas konteinera ceļojuma galamērķī.

Skandināvijas valstu mākslinieku grupas „TURA YA MOYA” darbi ir plaši pazīstami visā pasaulē. Mākslinieki, mijiedarbojoties ar vidi un mākslas radīšanas procesā iesaistot bērnus un jauniešus, veido ziemeļu identitāti atspoguļojošas video un gaismas projekcijas un tās eksponē unikālās vietās - alās, kalnos, skābbarības torņos, pilīs, muzejos, vēsturiskā un laikmetīgā arhitektūras vidē.

„Ziemeļu gars” ievada decembra sākumā gaidāmās pirmās  Ziemeļvalstu dienas Liepājā, kas noritēs no 7. līdz 10. decembrim.

Tēmas