foto: ekrānuzņēmums no video
Rīgas skolas direktore stāsta par piedzērušos pusaudzi, kurš piekāva policistu
Kadrs no pusaudža uzbrukuma policistam.
112
2017. gada 24. novembris, 10:50

Rīgas skolas direktore stāsta par piedzērušos pusaudzi, kurš piekāva policistu

Kasjauns.lv / LETA

Pusaudzis, kas vakar Rīgas sanatorijas internātpamatskolā uzbrucis policistam līdz šim skolā ir bijis kluss, kā arī nav izcēlies ar sevišķu interesi par mācībām, pastāstīja skolas direktore Anita Stukāne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Direktore norādīja, ka šis bija pirmais gadījums, kad incidentā iesaistītais pusaudzis ir izrādījis vardarbīgas tendences, tādēļ viņa uzsvēra, ka gan viņai, gan skolas personālam notikušais bijis liels pārsteigums. Taču direktore apgalvoja, ka pusaudzis jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar savu izvēlēto draugu loku ārpus skolas un viņu aktivitātēm.

Stukāne uzsvēra, ka skolā jau ir sasaukta skolēnu sapulce, kurā izrunāts notikušais, kā arī no skolēnu puses ir pausta nožēla un viņi ir atzinuši, ko tie būtu varējuši darīt lietas labā.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par pusaudža uzbrukumu policistam Rīgas sanatorijas internātpamatskolā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka incidents noticis Rīgas sanatorijas internātpamatskolā, kas atrodas Brīvības gatvē 384A.

VP preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka pret pusaudzi, kurš likumsargu nogrūda, sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pusaudzis aizvadīto nakti pavadījis izolatorā un šodien VP lems kādu drošības līdzekli viņam piemērot. Bargākais no drošības līdzekļiem ir apcietinājums.

Policija pēc internetā publicētā uzbrukuma videomateriāla secinājusi, ka vēl viens nepilngadīgais policistam no aizmugures raustījis steku un rokudzelžus un arī iesitis. Pret šo 2002.gadā dzimušo puisi pagaidām sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.

Policija arī veiks ekspertīzi, lai noskaidrotu miesas bojājuma pakāpi cietušajam policistam.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica, ka policists pēc hospitalizācijas palaists mājās un viņam ir traumēts plecs.

RPP preses paziņojumā raksta, ka vakar ap plkst.12 Rīgā, vienā no skolām Brīvības gatvē īsi pirms starpbrīža beigām skolas dežurante vērsās pie pašvaldības policijas darbinieka, kurš uzraudzīja kārtību skolas apkaimē, lai viņš aizslēdz skolas durvis. Brīdī, kad cienījamā vecuma policists devās pie durvīm, viens no skolēniem nostājās tām priekšā un uzsāka konfliktu. Policists skolnieku mēģināja pastumt malā, taču agresīvi noskaņotais puisis iesita kārtības sargam pa galvu.

Nevēloties pielietot fizisku spēku pret nepilngadīgo, policists mēģināja jaunieti noturēt tā, lai viņš ieturētu distanci no policista, taču tas skolēnu saniknoja vēl vairāk, un viņš atkārtoti uzbruka policistam. Pēc vairākiem sitieniem pa galvu skolēnam izdevās kārtības sargu nogāzt zemē. Pēc tam pusaudzis vēl vienu reizi iespēra nu jau guļošajam policistam. Tikmēr uz notiekošo noskatījās citi audzēkņi, kuri gavilēja un filmēja noziedzīgās darbības.

Nedaudz vēlāk pie cietušā kārtības sarga piesteidzās skolas medmāsa un sniedza pirmo palīdzību, tāpat izsaukti mediķi un Valsts policija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Cietušais kārtības sargs hospitalizēts, savukārt par uzbrukumu varas pārstāvim aizturēts 15 gadus vecs pusaudzis, kurš aizturēšanas brīdī bija vairāk nekā vienas promiles alkohola reibumā.