foto: Rojs Maizītis
Rīdzinieki ironizē par neizremontētajām ielām: baseini un amerikāņu kalniņi
Kaut arī Rīgas centra ielām pēc remonta jau būtu jānodotām ekspluatācijā teju trīs mēnešus, būvnieki tagad vaiga sviedros remontē remontu, piemēram, uzlaužot un atkal pārklājot bruģi Brīvības ielā.
Sabiedrība
2017. gada 25. novembris, 09:52

Rīdzinieki ironizē par neizremontētajām ielām: baseini un amerikāņu kalniņi

Kasjauns.lv

Lai arī galvaspilsētu centrālo ielu remonti bija jābeidz septembrī, vēl neviena no tām nav nodota ekspluatācijā un būvnieki labo nekvalitatīvi izremontēto – lauž augšā uzlikto bruģi, lai to pārtaisītu. Tāpat uz ielām pat pēc nelielām lietavām veidojas baseini līdz potītēm, rīdzinieki sašutuši arī par bruģi, kurš jau mēnesi pēc ieklāšanas sācis drupt.

Sociālajos tīklos rīdzinieki netaupa skarbus vārdus būvniekiem, bet nezaudē arī humora izjūtu. Viens otrs remontnieku brigādes sauc par jautro un asprātīgo klubiņiem, bet strādnieku paveikto par laikmetīgās mākslas šedevriem. Jo kā gan savādāk varētu nodēvēt, piemēram, ūdensnoteces izveidošanu zālājā vai velonovietnes ierīkošanu bedrē.

Brīvības, Elizabetes, Stabu, Dzirnavu, Merķeļa un Krišjāņa Valdemāra ielās joprojām rosās ceļu remontētāji. Tā, piemēram, Brīvības ielā starp Stabu un Bruņinieku ielām strādnieki šajās dienās uzlauzuši nesen uzlikto bruģi, lai to pārtaisītu un auto varētu iebraukt sētās vai autostāvvietās. Uzbrauktuve ierīkota pārāk augstu, tā kā spēkrats uzbraucot uz ietves to aizķer ar bamperu. Arī Krišjāņa Valdemāra ielā tiek mainīts bruģis vairākām iebrauktuvēm. Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola teic, ka nevar apgalvot, ka visi defekti ir būvnieka vaina. Ir gadījumi, kad kļūda bijusi projektēšanas laikā, piemēram, izvēlētais materiāls ir nepiemērots reālajai noslodzei. Konkrēti Krišjāņa Valdemāra ielā tagad izvēlētas mazāka izmēra betona bruģakmens plāksnes, kas labāk iztur slodzi.

Pilnīgi visām uzlabotajām ielām konstatētas lielākas vai mazākas nepilnības, atzīst Satiksmes departamentā. Tomēr Ahuna-Ozola mierina - tas, ka vairākus mēnešus pēc remontu pabeigšanas ielas vēl nav nodotas ekspluatācijā, nav nekas ārkārtējs. Viņa lēš, ka līdz gada beigām tās tiks nodotas ekspluatācijā.

Kamēr ielas nav nodotas ekspluatācijā, būvnieki nesaņem pilnu apmaksu par darbu. Un pašlaik būvnieki remontē par saviem līdzekļiem. Pilsētai neesot finansiālu zaudējumu. Tāpat jāatgādina, ka vēl pusotru gadu pēc remonta ekspluatācijā nav nodota Krišjāņa Barona iela.