foto: LETA
Rīgas viesnīca no darba atlaiž sievieti, kura atteicās saņemt algu aploksnē
Jāzina, ka cilvēku nevar atlaist, ja nepieņem algu aploksnē.
2017. gada 24. novembris, 06:30

Rīgas viesnīca no darba atlaiž sievieti, kura atteicās saņemt algu aploksnē

"Likums un Taisnība"

Pārbaudes laikā izteikts darba uzteikums atzīstams par spēkā neesošu, ja tā iemesls ir darbinieka atteikšanās pieņemt algu aploksnē, izriet no Augstākās tiesas sprieduma kādā civillietā.

Lietā izskatīta SIA "Newcon Hospitality Group" darbinieces kasācijas sūdzība par Rīgas apgabaltiesas Civillietu kolēģijas pagājušā gada 6. septembra spriedumu, ar kuru daļēji apmierināta viņas prasība pret uzņēmumu par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, neizmaksātās darba samaksas, neizmantotā atvaļinājuma kompensācijas, vidējās izpeļņas par darba piespiedu kavējuma laiku un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu.

Darbiniece atlaista pārbaudes laikā, jo atteicās saņemt algu aploksnē, proti, bez nodokļu maksājumiem. Lieta nodota jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā.

"Newcon Hospitality Group" meklē darbiniekus, kuri strādātu Rīgas viesnīcā "Mercure Riga Centre Hotel", kas atrodas Elizabetes ielas galā pie Satekles ielas.

Šī viesnīca ir Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas biedre, tā durvis vēra 2014. gadā kā Francijas tīkla "Accor" pirmais hotelis Rīgā.

Īpašnieki ir ukraiņu investoru grupa, kas, pamatojoties uz franšīzes līgumu, piedāvā viesnīcu ar "Mercure" zīmolu.