Gan Rīgā, gan provincēs no nepabeigtām augstceltnēm krīt un smagas traumas gūst bērni
2005.gadā dzimusī meitene aptuveni trešajā vai ceturtajā stāvā iekritusi komunikāciju šahtā, nokrītot līdz pirmajam stāvam un gūstot smagas traumas.
112
2016. gada 19. aprīlis, 17:18

Gan Rīgā, gan provincēs no nepabeigtām augstceltnēm krīt un smagas traumas gūst bērni

Jauns.lv

Valsts policija sākusi kriminālprocesus par diviem gadījumiem, kad Rīgā un Daugavpilī bērni guvuši smagas traumas, nokrītot no liela augstuma pamestās ēkās, informēja Valsts policijā.

Pirmdien policisti saņēma izsaukumu uz kādu pamestu ēku Vecmīlgrāvī, Vecmīlgrāvja 5.līnijā. Tur pieci bērni vecumā no 11 līdz 14 gadiem staigājuši, rotaļājušies un uzrāpušies līdz septītajam stāvam. Taču, skrienot lejā, 2005.gadā dzimusī meitene aptuveni trešajā vai ceturtajā stāvā iekritusi komunikāciju šahtā, nokrītot līdz pirmajam stāvam un gūstot smagas traumas. Pārējie bērni, redzot notikušo, izsaukuši mediķus, kas cietušo meiteni nogādājuši slimnīcā.

Tāpat policisti vakar saņēma izsaukumu uz kādu pamestu ēku Daugavpilī, Valkas ielā. Sākotnējā informācija liecina, ka vairāki bērni rotaļājušies pamestā ēkā, līdz 2002.gadā dzimis zēns izkritis pa kādu no augšstāva logiem. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Par notikušo ir sākti kriminālprocesi, lai noskaidrotu precīzus apstākļus. Tāpat tiks apzināti ēku īpašnieki un norādīts par nepieciešamību nodrošināt, lai ēkā nevarētu iekļūt nepiederošas personas.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus nebūt pārdrošiem un neizvēlēties pamestas ēkas kā izklaides vietu. Tāpat policija atkārtoti aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem šāda veida nelaimes gadījums, skaidrojot, kā un kādēļ rotaļas pamestās ēkās var būt dzīvībai bīstamas.

LETA / Foto: Shutterstock