Karojošais taisnības cīnītājs Dimiters 4 dienas lūdzas, lai Dievs atver acis deputātiem
Dziesminieks Kaspars Dimiters nācis klajā ar kārtējo uzsaukumu tautai – lūgties, lai Dievs atver acis Saeimas deputātiem un viņi nepieņem grozījumus Krimināllikumā.
Sabiedrība
2016. gada 20. aprīlis, 06:53

Karojošais taisnības cīnītājs Dimiters 4 dienas lūdzas, lai Dievs atver acis deputātiem

Jauns.lv

Dziesminieks un kaismīgais kristietis Kaspars Dimiters nācis klajā ar kārtējo uzsaukumu latviešu tautai – vienoties kopīgā lūgšanā, lai Dievs dod apgaismību Saeimas deputātiem un viņi 21. aprīlī noraidītu grozījumus Krimināllikumā, kas paredz bargus sodus par valsts teritoriālos vienotības graušanu un spiegošanu.

Ja grozījumi Krimināllikumā tiks pieņemti, Latvijā atgriezīsies baisie Staļina laiki, uzskata Dimiters. Dziesminieks raksta:

„Labdien kristieši visās draudzēs!

Mūs visus gaida liels pārbaudījums: 21. aprīlī notiks steidzams balsojums Saeimā par šķietami ikdienišķu projektu - grozījumiem Krimināllikumā, kas nosaka sodus un sodīšanas kārtību.

Taču šoreiz ir ārkārtas gadījums. Iecerētie sodīšanas apjomi ir milzīgi, kļūst apdraudēta tautas dzīvotspēja. Valsts prezidents ir atzinis, ka piedāvātie grozījumi, kuri ievieš bargus cietumsodus, ir pretrunā Satversmei. Turklāt valdība nav lēmusivirzīt grozījumus. Tos virza deputātu šaura grupa, bet steidzamības statuss nozīmē - nevar iejaukties prezidents un labot kļūdas, ja tādas ir.

Grozījumi gatavoti analogi Staļina laika Kriminālkodeksa 58. pantam, pēc kura  veica teroru Latvijā pret iedzīvotājiem, apsūdzēt varēja ikvienu par jebko.

Tagad līdzīgi. Piemēram, varēs absurdi apsūdzēt spiegošanā un sodīt arī tos pilsoņus, kuri aizstāv savu īpašumu pret negodīgām dažādu piedzinēju prasībām, un aizstāvībai ieguvuši ziņas par kredītiestādes darījumiem.

Drošība valstī ir vajadzīga, taču šie jautājumi jālemj ir apdomīgi, izslēdzot viltu.

Lūdzam kristiešus visās draudzēs, aizlūgt četras dienas, lai Dievs atver deputātiem acis redzēt ļaunumu šajā projektā un dod sirdi nebalsot par šo sasteigto projektu.”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Grozījumu krimināllikumā paredz bargus sodus par darbību, kas vērsta pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību vai suverenitāti vai kas vērsta uz teritoriālās vienotības graušanu, valsts varas gāšanu vai valsts iekārtas grozīšanu, spiegošanu un drošību. Atkarībā no nodarītā vaininiekam varētu piespriest līdz pat 15 gadu ilgu cietumsodu.

Vai vara 21.aprīlī balsos par jaunajiem Staļina laikiem Latvijā? Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA