foto: LETA
Ušakovs: Rīgai veicas, gan naudu tērējot, gan to pelnot
Ušakovs: Rīgas pašvaldībai veicas ne tikai tērējot, bet arī pelnot līdzekļus.
2017. gada 18. novembris, 15:01

Ušakovs: Rīgai veicas, gan naudu tērējot, gan to pelnot

Kasjauns.lv/LETA

Rīgas pašvaldībai veicas ne tikai tērējot, bet arī pelnot līdzekļus, šodien Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienai veltītajā svinīgajā sanāksmē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs uzsvēra, ka šis ir kārtējais gads, kad svētku noskaņās dome var atskaitīties par padarīto, turklāt šoreiz to iespējams darīt nule atjaunotajā VEF Kultūras pilī.

Kā piemēru labai pašvaldības pelnīšanai Rīgas mērs minēja tūristu skaita pieaugumu. Pēc pašvaldības aplēsēm šogad tūristu skaitam galvaspilsētā būtu jāsasniedz 2,5 miljonus. Ušakovs uzsvēra, ka arī bezdarba līmenis pilsētā noslīdējis līdz 4,1%.

Vērtējot pilsētas finansiālo stāvokli, Ušakovs sacīja, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, par 25 miljoniem eiro samazinājušās pašvaldības parādsaistības, bet 2017.gads tikšot noslēgts ar finanšu atlikumu.

Turpinot savu uzrunu, pašvaldības vadītājs nosauca vairākus kultūras objektus, kuru renovācija un restaurācija tiek īstenota šogad. Viņš uzskaitīja arī virkni projektu, kas īstenoti, renovējot izglītības iestādes un labiekārtojot tām piegulošās teritorijas. Izveidoti arī vairāki bērnu, kā arī sporta laukumi, teica Ušakovs.

Iedzīvotāju ērtībai labiekārtota arī virkne dzīvojamo māju iekšpagalmu, kā arī izveidotas atpūtas vietas dažādās pilsētas vietās, uzskaitīja galvaspilsētas vadītājs, piebilstot, ka liels darbs paveikts arī vidi degradējošo objektu un graustu sakārtošanā vai nojaukšanā.

Infrastruktūras projektu vidū politiķis minēja arī Rīgas 1.slimnīcas sakārtošanu, kā arī Rīgas Dzemdību nama renovāciju. Ušakovs arī atgādināja vērienīgos remontdarbus Rīgas ielās, solot, ka šogad piedzīvotie izaicinājumi tiks ņemti vērā nākamgad, kad būvniecības apjomi pilsētas ielās būs vēl lielāki.

Ušakovs atgādināja, ka Rīga joprojām turpina nodrošināt bezmaksas latviešu valodas kursus un šogad 1200 rīdzinieki tos apmeklē. Politiķis uzskata, ka laikā, kamēr pilsēta piedāvā šādus kursus, interesentu skaits ir bijis ļoti liels, kas arī ir pozitīvs pašvaldības darba rezultāts. Politiķis atgādināja arī par skolēniem jau piešķirtajām un vēl tikai plānotajām brīvpusdienām, kā arī virkni sociālo pakalpojumu, ko pilsētniekiem piedāvā pašvaldība.

Uzskaitot labos darbus, Ušakovs sacīja, ka nav aizmirsts arī par izglītības iestāžu un ārstniecības iestāžu darbiniekiem, kuriem nodrošināti, piemēram, atvieglojumi braukšanai ar sabiedrisko transportu.

Ušakovs tāpat uzsvēra, ka pilsēta lepojas ar Rīgas Pašvaldības policijas darbu, kas nodrošina pilsētas iedzīvotāju un viesu drošību, kā arī kārtības uzturēšanu. Viņš uzteica arī videonovērošanas speciālistu darbu, pateicoties kam fiksēti teju 2000 pārkāpumu, savukārt Speciālo uzdevumu nodaļa atklājusi un konfiscējusi lielu apjomu nelegālo preču.

Ušakovs pateicās visiem pašvaldības struktūru darbiniekiem, paužot cerību, ka nākamajā gadā paveikto darbu saraksts būs vēl garāks.

Šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 99 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.