Drausmīga auto laupīšana Katrīnas dambī. Māte pēdējā brīdī no zagļa rokām izrauj nedēļu vecu zīdaini!
Šo „Opel Astra” auto otrdienas pēcpusdienā, piedraudot ar nazi, nozaga laupītājs pie poliklīnikas „Via Una”. Tikai laimīgas sakritības dēļ viņš spēkratu nenozaga kopā ar nedēļu vecu zīdaini.
112
2016. gada 20. aprīlis, 12:19

Drausmīga auto laupīšana Katrīnas dambī. Māte pēdējā brīdī no zagļa rokām izrauj nedēļu vecu zīdaini!

Jauns.lv

Sirdi stindzinoša auto laupīšana otrdienas pēcpusdienā notika pie poliklīnikas ēkas Rīgā, Katrīnas dambī. Piedraudot ar nazi, ļaundaris no automašīnas izdzina jauno māmiņu. Viņai auto palika nedēļu vecs zīdainis, kuru mātei pēdējā brīdī izdevās izraut no spēkrata brīdī, kad laupītājs brauca ārā no stāvvietas.

Īsi pirms puspieciem pēcpusdienā Katrīnas dambī 10 pie poliklīnikas „Via Una”, laupītājs, piedraudot ar nazi, lika jaunajai māmiņai izkāpt no stāvvietā novietotās automašīnas „Opel Astra”. Zaglis uz aizmugurējā sēdekļa nebija pamanījis mazo bērnu, ko māmiņai pēdējā brīdī izdevās izraut no laupītāja nagiem un novērst vēl lielāku traģēdiju.

Māmiņa Ineta Veļičko sociālajā tīklā „Facebook” apraksta notikušo: „Esiet uzmanīgi, sargājiet sevi un savas ģimenes! Šim stāstam varēja būt ļoti bēdīgas beigas. Zaglis nebija pamanījis mašīnā zīdaini. Vienkārši paveicās ātri noreaģēt un izņemt bērniņu no aizmugurējā sēdekļa. Mašīna bija novietota tā saucamajā kabatā (starp mašīnām). Lai izbrauktu, zaglim vajadzēja nedaudz pabraukt atpakaļgaitā un šis bija mans laiks...

Nekad nebūtu domājusi, ka gaišā dienas laikā, piedraudot ar nazi, var uzbrukt... pie tam pie poliklīnikas, kur apgrozās daudz cilvēku. Uz manu palīgā saucienu nenoreaģēja neviens tuvumā esošais cilvēks. Tā, lūk!

Ko es vēlos ar šo visu teikt - SLĒDZIET AUTOMAŠĪNAS DURVIS!!!”

Inetas vīrs un bērna tēvs, diriģents Jānis Veļičko pastāstīja, ka 19. aprīlī, pulksten 16.20 vīrietis, piedraudot ar nazi sievai, kura atradās ģimenes auto ar nedēļu vecu zīdaini, nolaupīja automašīnu „Opel Astra” (2011. gada, universālis baltā krāsā) un aizbrauca Sarkandaugavas virzienā. Tas notika Katrīnas dambī 10 (pie poliklīnikas „Via Una”). Tajā brīdī tētis ar otru bērniņu bija iegājis poliklīnikā.

Veļičko Kasjauns.lv pastāstīja, ka laupītājs bijis apmēram 35 – 40 gadus vecs, augums – 1,80 m, īsiem matiem, runājis krievu valodā. Laupītājs pēdējā brīdī pamanījis, ka māte pēdējā brīdī no auto cenšas izraut zīdaini. Tad viņš uzbrēcis: „Bistrej! Bistrej!”(„Ātrāk! Ātrāk!”) un tikko bērns bija izrauts no spēkrata uzņēmis ātrumu un aiztraucies Sarkandaugavas virzienā. Pašreiz viņa sieva policijā sastāda laupītāja fotorobotu.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Rozīte Kasjauns.lv pavēstīja, ka par notikušo ierosināta izmeklēšana pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu. Par to var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sodu ar vai bez mantas konfiskācijas.

„Automašīnā atradās daudz svarīgu lietu – bērnu sēdeklītis, dokumenti, mūzikas instruments (zvaniņi), notis, dzīvokļa atslēgas un citas lietas. Varbūt šīs mantas kāds kaut kur atrod  izmestas? Ja nu kāds ap to laiku brauca tajā rajonā un manīja šo auto, varbūt ir kādi videoreģistratora ieraksti, lūdzu, padodiet kādu ziņu pa tālruni – 29266443,” lūdz aplaupītie.

Kasjauns.lv/Foto: „Facebook”, Google Map