Grupa "Autobuss debesīs" ieskandinās Imanta Kalniņa 75. jubileju
„Autobuss debesīs” ir viena no 21. gadsimta sākuma populārākajām latviešu grupām un nemainīgi ieņem nozīmīgu vietu Latvijas mūzikas vidē arī šobrīd.
Kultūra
2016. gada 20. aprīlis, 13:37

Grupa "Autobuss debesīs" ieskandinās Imanta Kalniņa 75. jubileju

Jauns.lv

Klubs 9.VILNIS, ieskandinot izcilā komponista Imanta Kalniņa 75. jubileju, 22. aprīlī plkst. 22:00 aicina uz vienu no retajiem grupas “Autobuss debesīs” koncertu. Grupa, ieskandinot arī izcilā komponista Imanta Kalniņa 75. jubileju, izpildīs savas visu laiku labākās un tautā mīlētākās dziesmas. Skanēs “Ar straumēm uz jūru”, “Sitiet bungas, mani mīļie” un citi hiti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncerta laikā apmeklētājus gaida īpašs pārsteigums – grupa atskaņos arī vēl nedzirdētas komponista Imanta Kalniņa dziesmas: “Esam gandarīti, ka jau drīz mums būs iespēja priecēt kluba 9.VILNIS viesus! Pēdējā laikā Autobuss debesīs uzstājas retāk, taču to lieliski kompensējam vai nu ar lieliem vai īpaši izjustiem un sirsnīgiem koncertiem. Ceram, ka tāds būs arī šis, jo mūs vieno ne vien ilgi nobriedusi vēlme sniegt azartisku un emocionāli spēcīgu koncertu, bet pūrā iekrājušies arī jauni komponista Imanta Kalniņa skaņdarbi. Gaidāmais koncerts būs lieliska iespēja dažus no tiem dzirdēt pat vēl pirms oficiālā pirmatskaņojuma šīgada Imantdienās,” teic grupas mūziķi.

„Autobuss debesīs” ir viena no 21. gadsimta sākuma populārākajām latviešu grupām un nemainīgi ieņem nozīmīgu vietu Latvijas mūzikas vidē arī šobrīd. Kolektīvs radās 1998. gadā, kad bijušie skolas biedri Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Imanta Kalniņa mūzika – gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan speciāli sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Grupas panākumu klāstā ir vairāki desmiti dažādu Latvijas mūzikas balvu, pirmās vietas radiostaciju topos, bet galvenais – nerimstošs klausītāju atbalsts jau vairāk nekā 15 gadu garumā. Grupas Autobuss debesīs sastāvā ir: Marts Kristiāns Kalniņš (balss, taustiņinstrumenti), Emīls Zilberts (sitamie instrumenti), Armands Treilihs (bass), Kārlis Auzāns (ģitāra, čells) un Andris Dzenis (ģitāra).

Biļetes uz pasākumu var iegādāties visās “Biļešu Paradīzes” kasēs, internetā bilesuparadize.lv, kā arī pie ieejas pasākumā. Biļešu cena, pērkot iepriekšpārdošanā, - 7 EUR, pasākuma dienā un pie ieejas – 10 EUR.


Regīna Zommere/Publicitātes foto