foto: Rojs Maizītis
Operas aizmuguri uz 5 gadiem "izdaiļos" pagaidu angārs
Operā to sauc par pagaidu būvi, lai gan tā tur stāvēs vismaz 5 gadus.
Sabiedrība
2017. gada 17. novembris, 06:09

Operas aizmuguri uz 5 gadiem "izdaiļos" pagaidu angārs

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Nacionālas operas aizmugurē, skvērā Krišjāņa Barona ielas pusē parādījusies jauna būve, kas ne īpaši iederas vēsturiskajā vidē. Tā ir Operas un baleta dekorāciju pagaidu noliktava. Tiesa gan, par pagaidu būvi to var nosaukt ar grūtībām, jo tā tur atradīsies vismaz piecus gadus.

Latvijas Nacionālās operas un baleta Sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile portālam Kasjauns.lv par nule uzslietu būvi teica: „Tā kā operas ēkas trešās kārtas būvniecībai pagaidām finansējuma nav, pagalmā tiek veidota pagaidu būve - dekorāciju noliktava, tajā skaitā pacēlājs izrāžu tehniskās norises nodrošināšanai. Līdz šim dekorācijas pagalmā tika glabātas zem klajas debess un bija pakļautas laikapstākļu negatīvajai ietekmei. Tāpat arī skatuves strādnieki nodrošināja izrāžu tehnisko sagatavošanu ekstrēmi sarežģītos apstākļos.

Dekorāciju noliktava ar pacēlāju ir pagaidu būve uz pieciem gadiem, ar iespēju pagarināt ekspluatācijas laiku, līdz tiek atrasts finansējums operas trešās kārtas būvniecībai. Būve ir celta saskaņā ar projektu (tai skaitā arī vizuālais izskats), un to ir apstiprinājusi Rīgas būvvalde un saskaņojusi Valsts pieminekļu aizsardzības inspekcija”.

Pagaidu angārs – dekorāciju noliktava Nacionālās operas aizmugurē

Nacionālas operas aizmugurē, Krišjāņa Barona ielas pusē – skvērā, parādījusies jauna būve celtne-angārs, kas ne īpaši iederas vēsturiskajā vidē. Tā ...

gallery icon
8