Rīgā pasniegs Gada balvu kultūrā "Baltais zvirbulis"
Balvu „Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše un to pasniedz jau no 2004. gada.
Runā Rīga
2016. gada 20. aprīlis, 18:42

Rīgā pasniegs Gada balvu kultūrā "Baltais zvirbulis"

Jauns.lv

Pirmdien, 25. aprīlī plkst. 15.00 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” (Kungu iela 3) pasniegs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Gada balvu kultūrā „Baltais zvirbulis”. Balvu piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu Rīgā. Balvas pasniegs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Nominācijā „Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” balva tiek piešķirta par veiksmīgu darbu un kultūras projektu kvalitatīvu realizāciju 2015. gadā. Šogad to saņems Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” direktore Lilita Laine par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” darbībā. Šajā nominācijā balva tiks pasniegta arī VEF Kultūras pils senioru sieviešu kora „Daugavas vanadzes” mākslinieciskajai vadītājai Ārijai Zeltiņai par nozīmīgu profesionālo ieguldījumu VEF Kultūras pils senioru sieviešu kora „Daugavas vanadzes” radošajā darbībā.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības kultūras iestādes darbinieks” balvu saņems Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas “Ave sol” ilggadēja direktore Kitija Riekstiņa par ieguldījumu nozīmīgu pilsētvides pasākumu īstenošanā Rīgā.

Balva “Baltais zvirbulis” tiek piešķirta arī par kvalitatīvu bibliotekāro darbu, veiksmīgi rīkotiem pasākumiem un nozīmīgu ieguldījumu bibliotēkas pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā. Šogad nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks”  ar balvas iegūšanu sveiks Rīgas Centrālās bibliotēkas Pļavnieku filiālbibliotēkas vadītāju Līgu Bergmani, par kvalitatīvu bibliotekāro pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas Centrālās bibliotēkas Pļavnieku filiālbibliotēkā.

Savukārt nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības amatiermākslas kolektīva vadītājs” balva tiks pasniegta VEF Kultūras pils deju kopas „Bramaņi” un vidējās paaudzes deju kolektīva „Videnieki” mākslinieciskajai vadītājai Taigai Ludboržai par mākslinieciski kvalitatīvu jaunradi un veiksmīgu jubilejas koncerta „Uguns zīmē rakstītie” īstenošanu. Balvu saņems arī Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” Tautas lietišķās mākslas studijas „Plastika” mākslinieciskā vadītāja Džeima Kriķe par radošu ieguldījumu tautas lietišķās mākslas nozares popularizēšanā un izstādes „Mantojums” realizēšanā.

“Baltais zvirbulis” allaž tiek pasniegts par kvalitatīvu un plašu mērķauditoriju aptverošu kultūras projektu īstenošanu. Nominācijā „Sadarbības projekts” balvu iegūs Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, direktore Māra Lāce par sadarbību mākslas projekta „Boriss Bērziņš. 1930. - 2002. LNMM kolekcija” īstenošanā izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa”. Par nozīmīgu darbību kultūras starptautiskās aprites veicināšanā balvu saņems Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas starptautisko projektu koordinatore Valērija Zirdziņa. Par ieguldījumu līvu kultūras mantojuma saglabāšanā, veidojot pasākumu ciklu „Līvu diena” balvu pasniegs Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” folkloras draugu kopas „Skandinieki” vadītājai Julgī Staltei.

Balvu „Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše un to pasniedz jau no 2004. gada.  Līdz 2016. gadam balvu “Baltais zvirbulis” ir saņēmuši 175 ar kultūras jomu saistīti cilvēki.

 

 

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

​Regīna Zommere / Publicitātes foto