Video ar Latvijas kravas auto šofera manevru Norvēģijā sajūsmina arī cilvēkus pasaulē
Sabiedrība
2017. gada 15. novembris, 06:11

Video ar Latvijas kravas auto šofera manevru Norvēģijā sajūsmina arī cilvēkus pasaulē

Kasjauns.lv

Šovasar ar videoreģistratoru fiksētais video, kurā redzama Latvijas kravas autopārvadātāja "Kreiss" automašīna un par mata tiesu novērsta traģēdija, ieguvis plašu pasaules mediju uzmanību - par šo pamācošo gadījumu raksta gan Eiropas mediji, gan ASV plašsaziņas līdzekļi. 

Jāatgādina, ka Norvēģijā kāda šofera transportlīdzeklī ievietotais video reģistrators fiksējis momentu, kurā neuzmanīgs skolēns par mata tiesu izbēg no drausmīgas nāves – pakļūšanas zem lielā ātrumā braucošas kravas mašīnas, kuru rotā Latvijas uzņēmuma "Kreiss" logo. 

Kāds kravas automašīnas šoferu ikdienai uz ceļiem veltīts portāls video redzēto sauc par neticamu. "Kravas automašīnas šoferis tiek slavēts pēc tam, kad veicis neticamu manevru, lai izvairītos no priekšā izskrējušā bērna notriekšanas."

Savukārt vairāki uzslavē arī pretī braucošā šofera rīcību, skaļi signalizējot par gaidāmajām briesmām. 

Šo video publicējuši tādi pazīstami mediji kā BBC, "Telegraph", "Mashable" un citi. 

Plaši tas apspriests arī populārajā vietnē "Reddit": "Kravas automašīnas šofera darba devējam jāredz tas, viņš ir pelnījis prēmiju. Velns, es gribu paspiest šī puiša roku, viņš izglāba bērna dzīvību tikai ar to, ka ir labs šoferis un ir 100% koncentrējies. Tās bremzes ir iespaidīgas un, protams, arī palīdzēja. Tas bērns izvēlējās labu šoferi, kura priekšā izskriet."

Citi diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka izglābtā bērna dzīvība ir arī šīs "Volvo" automašīnas nopelns, kura ir aprīkota ar automātisko bremzēšanas sistēmu, kas šajā gadījumā nostrādāja lieliski, tomēr daudzi ir vienisprātis - šoferis ir īsts profesionālis un sava aroda meistars. 

Komentējot šo video, uzņēmuma "Kreiss" pārstāvji sacīja: "Mūsu šoferu profesionalitātes līmenis, pieredze un ātra reakcija uz ceļa un "Volvo FH" vilcēja jaunās paaudzes drošības un bremzēšanas sistēma, kā arī vilcēja tehniskais stāvoklis ir labā līmenī, kas palīdz izvairīties no šādiem negadījumiem."

Uzņēmumā norādīja, ka šis šoferis "Kreisā" strādā gandrīz trīs gadus un viņam tiks pasniegta profesionālās kvalifikācijas atzīšanas balva. "Mēs esam pateicīgi visiem par pozitīvo attieksmi un labajiem vārdiem," sacīja uzņēmumā. 

Jāatgādina, ka šis gadījums ir fiksēts vasarā, bet tīmeklī nonācis vien šajās dienās.