112
2017. gada 14. novembris, 11:32

VIDEO: apledojuša ceļa dēļ šorīt Vienības gatvē auto apmeties uz jumta; ir cietušie

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Otrdienas rītā autovadītājiem raizes sagādāja apledojušie ceļi. Un ir arī bijuši cietušie. Ap pusastoņiem Mārupes pagasta Tīrainē, Vienības gatves sākumā, stūri uz apledojušā ceļa nespēja novaldīt vieglās automašīnas „Kia” vadītājs un pārlidoja pār joslu norobežojošām barjerām un piezemējās uz jumta.

Valsts policijā Kasjauns.lv noskaidroja, ka automašīnā atradās trīs cilvēki. Divi no viņiem guva nebūtiskas traumas, nelielas skrambas, bet trešais – vīrietis nogādāts slimnīcā ar aizdomām par galvas un mugurkaula traumām, Kasjauns.lv pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Valsts akciju sabiedrība „Latvijas Valsts ceļi” informē, ka šorīt daudzviet apledojuma veidošanās apgrūtināja braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem praktiski visā valsts teritorijā. „Latvijas valsts ceļi” brīdina: „Aicinām autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem”.