Izsolīs Fredija Merkurija kladi ar dziesmu vārdu uzmetumiem
Merkurijs tik tikko spējis pastaigāt, kad grupa ierakstīja dziesmu "The Show Must Go On". Tā iznāca 1991.gada oktobrī, sešas nedēļas pēc Merkurija nāves no AIDS.
Kultūra
2016. gada 20. aprīlis, 21:15

Izsolīs Fredija Merkurija kladi ar dziesmu vārdu uzmetumiem

Jauns.lv

Lielbritānijā izsolīs rokgrupas "Queen" solista Fredija Merkurija piezīmju kladi ar 19 dziesmu vārdu uzmetumiem, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Merkurijs kladi izmantoja trīs gadu garumā no 1988. līdz 1990.gadam. Tajā ir tādu slavenu dziesmu kā "Too Much Love Will Kill You" un "The Show Must Go On" tekstu melnraksti.

"Mēs redzam un pārdodam dažādu autoru dziesmu vārdus, taču parasti tā ir viena papīra lapa vai viena dziesma," sacīja izsoļu nama "Bonhams" konsultants Stīvens Meikoks. "Klade ar dziesmām, kas ierakstītas trīs gadu laikā, ir kas neparasts. Es nevaru iedomāties neko līdzīgu."

Uz klades saglabājusies cenas uzlīme no veikala Londonā, kur tā pirkta.

Tajā ir ar zilu un sarkanu pildspalvu sarakstīti teksti no 19 dziesmām.

"Queen" dalībnieks Braiens Mejs sacījis, ka Merkurijs tik tikko spējis pastaigāt, kad grupa ierakstīja dziesmu "The Show Must Go On". Tā iznāca 1991.gada oktobrī, sešas nedēļas pēc Merkurija nāves no AIDS.

"Tā ir sāpīga dziesma no tā laika perioda, taču tas ir arī apliecinājums grupas radošajai enerģijai," norāda Meikoks. "Par spīti slimībai un vārgumam, viņam joprojām bija jaunas idejas. Viņa sniegums pēdējā albumā bija izcils, ņemot vērā viņa stāvokli. Viņa vokālais sniegums ir lielisks. Viņam bija apbrīnojams gribasspēks."

Klade tiks izsolīta 29.jūnijā. Tā novērtēta uz 50 000 līdz 70 000 sterliņu mārciņu (63 300 līdz 88 600 eiro).


LETA / Foto: Vida Press