Tūrē pa Latviju dosies "Deep forest"
Viens no grupas dalībniekiem Ēriks Mukē.
Kultūra
2016. gada 21. aprīlis, 10:00

Tūrē pa Latviju dosies "Deep forest"

Jauns.lv

Ar četriem koncertiem jaunā albuma "Evo&Devo" tūres laikā Latvijā viesosies franču apvienība "Deep Forest", kas tiek uzskatīta par etnoelektroniskās mūzikas pamatlicējiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Ceturtdien "Deep Forest" viesosies Liepājas Olimpiskā centra "Rožu zālē", 22.aprīlī uzstāsies Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 23.aprīlī - Latgales vēstniecībā "Gors", bet 24.aprīlī koncerts notiks Rīgas Kongresu namā.

Par "Deep Forest" vizītkarti kalpo "Sweet Lullaby" - pamatā tradicionāla Zālamana salu iedzīvotāju melodija -, kas joprojām ir viens no etnoelektronikas visspožākajiem sacerējumiem. Tomēr šis franču projekts pazīstams arī ar virkni citu labi atpazīstamu kompozīciju.

Grupas līdzdibinātājs, komponists, multiinstrumentālists un patlaban vienīgais oriģināldalībnieks Ēriks Mukē atklāja, ka uz koncertiem Latvijā viņš sev līdzi uzaicinājis senegāliešu mūziķi un solistu Alūnu Vadē, kā arī britu dīdžeju Daimondu Dagalu. To visu papildinās īpaši šai koncertsērijai sagatavotas videoinstalācijas.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

BNS/Foto: EPA/LETA