Veiksmīgi noslēdzies projekts mazajiem pacientiem un viņu vecākiem "Vinnija Pūka skola"
Projekta kopējais finansējums bija 54 000 eiro.
Runā Rīga
2016. gada 21. aprīlis, 18:14

Veiksmīgi noslēdzies projekts mazajiem pacientiem un viņu vecākiem "Vinnija Pūka skola"

Jauns.lv

„Vinnija Pūka skolu” kopš 2014.gada 20 semināros ir apmeklējuši gandrīz 1000 vecāki ar bērniem. Viņi noklausījās VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” (BKUS) labāko speciālistu lekcijas un varēja saņemt atbildes par dažādām veselības tēmām, kas ir īpaši aktuālas un skar viņu bērnu veselību un tās uzlabošanu.

Projektu kopš 2014.gada septembra īstenoja nodibinājums „Ilgtspējīgas attīstības fonds” sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un BKUS. Kā ceturtdien Rātsnamā notikušajā preses konferencē atzina Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša un „Ilgtspējīgas attīstības fonda” valdes locekle Ineta Zīriņa, projekts sevi ir pierādījis, tā gaitā bija liela vecāku atsaucība un nākamgad iecerēts šādas aktivitātes turpināt.

Bērnu vecākiem bija iespēja piedalīties nodarbībās par dažādām veselības tēmām – pārtikas alerģijas, astma, traumatisms, stājas problēmas un ortopēdija, vakcinācija, veselīgs uzturs, pirmās palīdzības sniegšana. „Vinnija Pūka skola” ir radījusi iespēju vecākiem ar bērniem kopīgi apmeklēt seminārus, jo tās koncepts paredzēja bērnu pieskatīšanu, sniedzot vecākiem iespēju saņemt atbildes uz saviem jautājumiem par bērnu veselību, kuriem bieži neatrodas laiks ārstu pieņemšanas laikā. Projekts ir tuvinājis sabiedrību un veselības aprūpes speciālistus, mazinot vecāku bažas par bērnu veselību un sniedzot izsmeļošu informāciju par katru interesējošo tēmu.

Projekta laikā ir tapuši arī septiņi informatīvi izdevumi, kas kopumā izdoti 50 000 eksemplāros. Tie izplatīti vecākiem un speciālistiem, lai kalpoto kā ceļvedis un informācijas avots par aktuālākajām veselības problēmām bērnu un jauniešu vidū. Kopumā 97% no „Vinnija Pūka skolas” apmeklētājiem teica, ka vēlētos, lai šāds projekts turpinātos arī nākotnē, un 95% vecāku ieteiktu šos seminārus apmeklēt arī saviem draugiem un paziņām.

Projekts noritēja no 2014.gada septembra līdz 2016.gada aprīlim. To finansēja Sabiedrības integrācijas fonds ar Rīgas domes līdzfinansējumu. Projekta kopējais finansējums bija 54 000 eiro.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Facebook