Mūzikas nama "Daile" un komponista Mārtiņa Brauna dāvana Latvijas mūzikas skolām
Katra mūzikas skola saņems Mārtiņa Brauna jaunizdoto pirmo nošu krājumu ar komponista autogrāfu.
Kultūra
2016. gada 22. aprīlis, 07:40

Mūzikas nama "Daile" un komponista Mārtiņa Brauna dāvana Latvijas mūzikas skolām

Jauns.lv

2016. gada sākumā Mūzikas nams DAILE izdeva Mārtiņa Brauna pirmo nošu krājumu. Izdevumā publicētas notis no Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera izrādes “Sirano de Beržeraks”, mūzikas cikla ar Harija Gulbja vārdiem “Alberts”, kā arī dziesmas ar Plūdoņa dzeju un populārās dziesmas no uzveduma “Sensācija”. Sadarbībā ar autoru Mārtiņu Braunu un VAS “Latvijas Pasts” atbalstu sūtījumu piegādē, jaunais nošu krājums tiks dāvināts Latvijas mūzikas skolām.

Jau 2010. gadā Mūzikas nams Daile /Apvienība ARS NOVA/ uzsāka izdevējdarbību, tika izdotas trīs Jāņa Lūsēna vokālās kamermūzikas ciklu nošu burtnīcas: dziesmu cikls “Mazu brīdi pirms...” ar Plūdoņa un Kārļa Skalbes dzeju, dziesmu cikls “Tas vārds” ar Aspazijas dzeju un dziesmu cikls “Zelta sirds'' ar Kārļa Skalbes dzeju.

Pateicoties “Latvijas Pasts” atbalstam, tika realizēta projekta producenta - mūzikas nama DAILE iecere - nodrošināt nošu krājuma piegādi mūzikas skolām visā Latvijā. Katra mūzikas skola saņems Mārtiņa Brauna jaunizdoto pirmo nošu krājumu ar komponista autogrāfu un Mūzikas nama DAILE direktores, krājuma producentes Andas Zadovskas personisko novēlējumu.

Regīna Zommere / Publicitātes foto