Bergmanis: "Visvairāk jābaidās no tā, ka var pietrūkt gribas aizstāvēt savu valsti"
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.
Sabiedrība
2016. gada 22. aprīlis, 07:43

Bergmanis: "Visvairāk jābaidās no tā, ka var pietrūkt gribas aizstāvēt savu valsti"

Jauns.lv

Visvairāk mums jābaidās no tā, ka mums pašiem var pietrūkt gribas aizstāvēt savu valsti, tā atbildot uz jautājumu, vai Latvijai vairāk jābaidās no Krievijas agresijas, hibrīdkara, kādu piedzīvoja Ukraina, vai no islāma teroristiem, intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" pauž aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Vaicāts, vai viņam tiešām ir bažas par šo iedzīvotāju gribu, ministrs skaidro, ka tās nav "tik lielas bažas, bet mēs varam sagādāt vislabāko ekipējumu, ieročus, bet galvenais ir cilvēku vēlme aizstāvēt savu valsti".

Bergmanis uzsver, ka to ir apliecinājuši arī piemēri Austrumukrainā, jo īpaši Doņeckas lidostas aizstāvēšanā, kur cilvēkiem nekā daudz nebija, bet viņi spēja ilgi aizstāvēt lidostu.

"Līdzīgi kā par šo brīnumu runājam kontekstā ar mūsu valsts dzimšanu, kad arī mums nebija adekvātu ieroču, lielas armijas, bet ticējām savai valstij, vēlējāmies lai mums tā ir, un mums tā ir. Tāpēc šodien galvenais uzdevums ir nodrošināt, lai tā būtu mūžīgi, un tas ir arī manas ministrēšanas galvenais uzdevums," saka Bergmanis.

Intervijā ministrs starp citiem tematiem arī akcentē veselības jautājumu, minot, ka arī bruņotie spēki jūt vispārējās sabiedrības veselības stāvokļa pasliktināšanos. Viņš akcentē, ka karavīra profesija ir gan morāli, gan fiziski grūta.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA