Liepājā šovasar atklās piedzīvojumu parku "Tarzāns"
Jaunā piedzīvojumu parka atklāšana plānota vasaras sākumā - 18.jūnijā.
Novadu ziņas
2016. gada 22. aprīlis, 08:10

Liepājā šovasar atklās piedzīvojumu parku "Tarzāns"

Jauns.lv

Liepājā pie Beberliņu ūdenskrātuves šovasar atklās jaunu piedzīvojumu parku "Tarzāns", kurā būs pieejamas dažādas sarežģītības šķēršļu trases, informēja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunajā Liepājas piedzīvojumu parkā tiks izveidotas piecas dažādas sarežģītības trases - zaļā, zilā, sarkanā, melnā un bērnu trase - ar 77 šķēršļiem. Tāpat piedzīvojumu parka apmeklētājiem būs pieejams arī 330 metrus garš nobrauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, kas, pēc ieceres autoru teiktā, būs Latvijā līdz šim garākais nobrauciens pa trosi.

Viena no trasēm būs piemērota bērniem, bet pārējās četras būs dažādu grūtības pakāpju trases, kas paredzētas pieaugušajiem. Bērnu trase atradīsies aptuveni viena līdz pusotra metra augstumā, savukārt pieaugušo trases - četru līdz 15 metru augstumā. Katra trase būs aptuveni 150 metrus gara, bet melnās trases garums sasniegs 250 metrus.

Piedzīvojumu parks tiks aprīkots ar jaunākās paaudzes Šveices firmas "Kanopeo" drošības sistēmu, ko šķēršļu pastaigas laikā nav iespējams patvaļīgi atāķēt no drošības troses.

Jaunā piedzīvojumu parka atklāšana plānota vasaras sākumā - 18.jūnijā.

Šo ieceri Liepājā īsteno SIA "Liepājas Tarzāns" - 2015.gada novembrī dibināts uzņēmums, kura dibinātājs un valdes loceklis Ivars Ciaguns ir arī Siguldas piedzīvojumu parka "Tarzāns" izveidotājs. Uzņēmums "Liepājas Tarzāns" Liepājas mazo un vidējo komercsabiedrību projektu konkursā saņēma pašvaldības līdzfinansējumu 7900 eiro apmērā labierīcību, kā arī inventāra izsniegšanai paredzētās servisa ēkas izveidei un videonovērošanas sistēmas uzstādīšanai.

Plānots, ka jaunajā piedzīvojumu parkā sākotnēji tiks nodarbināti aptuveni četri darbinieki. Šonedēļ atpūtas vietā "Beberliņi" sākta šķēršļu trašu izbūve un citi būvniecības un teritorijas labiekārtošanas darbi.

LETA / Foto: tarzans.lv