Valsts prezidents izteicis līdzjūtību, mūžībā pavadot Ojāru Grinbergu
Vējonis: "Mūsu atmiņās vienmēr paliks Ojāra Grinberga ieguldījums latviešu estrādes mākslā, viņa neatkārtojamais balss tembrs un izpildītās leģendārās dziesmas."
Sabiedrība
2016. gada 22. aprīlis, 14:23

Valsts prezidents izteicis līdzjūtību, mūžībā pavadot Ojāru Grinbergu

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izteicis līdzjūtību, estrādes dziedātāju Ojāru Grinbergu mūžībā pavadot, liecina publikācija Valsts prezidenta kancelejas mājas lapā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību izcilā latviešu estrādes dziedātāja, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera Ojāra Grinberga ģimenei un talanta cienītājiem, viņu mūžībā aizvadot. Mūsu atmiņās vienmēr paliks Ojāra Grinberga ieguldījums latviešu estrādes mākslā, viņa neatkārtojamais balss tembrs un izpildītās leģendārās dziesmas," paudis prezidents.

Jau ziņots, ka piektdien 73 gadu vecumā mūžībā aizgājis dziedātājs Ojārs Grinbergs, pavēstīja producents Juris Millers.

Grinbergs, kurš dzimis 1942.gada 19.novembrī, ieskaņojis vairākus simtus dziesmu kā solists, kā arī duetā ar dziedātāju Margaritu Vilcāni un citiem pazīstamiem estrādes dziedātājiem.

Dziedātājs uzstājies vairāku ansambļu sastāvā, no 1973.gada dziedot Filharmonijas ansamblī duetā ar Vilcāni.

Mūziķa izpildītās dziesmas uzvarējušas arī "Mikrofona dziesmu aptaujā" - 1969.gadā tā bija "Dziesma nenosalst" un 1971.gadā "Teic, kur zeme tā", kuru Grinbergs izpildīja kopā ar Noru Bumbieri, Vilcāni un Viktoru Lapčenoku.

Grinbergs darbojies arī politikā. Viņš ticis ievēlēts 6. Saeimā no saraksta "Tautas kustība Latvijai (Zīgerista partija)".

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA