foto: Krists Spruksts
Daugavpilī vīrietis ielaužas sirmgalvja dzīvoklī un nolaupa 7000 eiro
Nepilni trīs tūkstoši no nolaupītās summas ir atgūti.
112
2017. gada 2. novembris, 16:39

Daugavpilī vīrietis ielaužas sirmgalvja dzīvoklī un nolaupa 7000 eiro

LETA

Daugavpilī kāds 1972.gadā dzimis iepriekš tiesāts vīrietis, piedraudot ar izrēķināšanos, nolaupījis sirmgalvim 7000 eiro, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

31. oktobrī ap plkst.15 Daugavpils iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Daugavpilī 1944. gadā dzimuša vīrieša dzīvoklī ir iekļuvis nenoskaidrots vīrietis, kurš pagrūžot sirmgalvi un piedraudot tam ar izrēķināšanos, ir uzlauzis skapi un nolaupījis 7000 eiro.

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas - par laupīšanu, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā - un sākta ļaundara meklēšana. Aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu, jau nākamajā dienā Daugavpilī policisti aizturēja minēto 1972.gadā dzimušo vīrieti.

Vīrieša personīgo mantu apskates gaitā, tajās tika konstatēta daļa nolaupītās naudas – 2934 eiro. Izmeklēšana turpinās.

Aizdomās turamais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā un ir bijis vairākkārt tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem.

Par pastrādāto likumpārkāpumu vīrietim draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.