Aprīļa beigās divi latvieši ar airu laivu sāks šķērsot Atlantijas okeānu
Lai īstenotu iecerēto airēšanu pāri Atlantijas okeānam, projekta idejas autoriem bija nepieciešams savākt 36 400 eiro.
Sabiedrība
2016. gada 23. aprīlis, 18:08

Aprīļa beigās divi latvieši ar airu laivu sāks šķērsot Atlantijas okeānu

Jauns.lv

Aprīļa pēdējā dienā divi apņēmīgi latvieši - Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis - no Namībijas piekrastes pilsētas Ludericas sāks Atlantijas okeāna šķērsošanu airu laivā līdz Riodežaneiro.

Kā pavēstīja projekta idejas autors Bardelis, ceļojumu paredzēts sākt 30.aprīlī, kad Ludericas pilsētā ir gaidāms gada lielākais pasākums - Zvejnieksvētki.

Pašlaik abi apņēmīgie latvieši jau ir Namībijā, kur kārto formalitātes, lai saņemtu savu laivu un visu ceļojumam pa Atlantijas okeānu nepieciešamo ekipējumu. Taujāts, vai izdevies savākt visu finansējumu, lai ambiciozo ideju varētu īstenot, Bardelis skaidroja, ka joprojām tiek vākti līdzekļi, lai varētu samaksāt par laivu un visām projektam nepieciešamajām lietām, tai skaitā par ļoti dārgo transportu nepieciešamā ekipējuma nogādāšanai jūras konteinerā.

"Lai īstenotu projektu un turpinātu vākt līdzekļus, esam izveidojuši akciju, kurā jebkurš sekotājs var atbalstīt ar pieciem eiro, nopērkot vienu kilometru Atlantijas okeānā un nosaucot to savā vārdā. Lai turpinātu virzīt projektu, mums bija jāaizņemas nauda, kuru paredzēts atmaksāt ar rīkotās akcijas starpniecību," vēstīja Bardelis.

Informācija par akciju atrodama sociālajā tīklā " Facebook".

Jau ziņots, ka gada sākumā, lai īstenotu iecerēto airēšanu pāri Atlantijas okeānam, projekta idejas autoriem bija nepieciešams savākt 36 400 eiro.

Projekta sākotnējā iecere bijusi ar divriteni un airu laivu doties uz Riodežaneiro olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm, bet, lai iegūtu papildus laiku finansējuma sagādei un ietu kopsolī ar okeāna valdošajām straumēm un valdošajiem vējiem, viss fokuss tika likts uz Atlantijas okeāna šķērsojumu airu laivā - bez motora, burām vai atbalsta kuģa, paļaujoties tikai uz cilvēka spēku.

Ceļotāju izstrādātais maršruts paredz, ka atklātā okeānā viņiem būs jāmēro 6000 kilometri. Paredzamais laiks ekspedīcijai ir 90 līdz 100 dienas.


LETA / Foto: Facebook