foto: LETA
Pēc skolu reformas pedagogu alga būs pat 1500 eiro mēnesī, sola Šadurskis
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ierodas uz Ministru kabineta sēdi.
Tava izglītība
2017. gada 25. oktobris, 08:35

Pēc skolu reformas pedagogu alga būs pat 1500 eiro mēnesī, sola Šadurskis

Kasjauns.lv / LETA

Skolu tīkla sakārtošana pedagogiem par likmi ļaus nopelnīt gandrīz uz pusi vairāk, intervijā telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Vidusskolu tīkls skolotājiem par likmi ļaus nopelnīt vismaz 1000 eiro, bet, strādājot 40 stundu darba nedēļu - 1500 eiro mēnesī.

Ministrs atzina, ka būs vidusskolas, kurās trūks bērnu un tās būs jāslēdz vai jāpārveido par pamatskolām, vai sākumskolām. Šādā situācijā daļa pedagogu zaudēs darbu.

Viņaprāt, tas lielā mērā saskanēs ar kopējo dabisko pensionēšanās tendenci, esot domāts arī par sociālo spilvenu, kam paredzēti līdzekļi.

Viņš arī informēja, ka optimāla skolu tīkla pētījumā kā prioritāri rekonstruējams noteikts 31 ceļa posms ar kopējo garumu 263 kilometri. Optimāla vidusskolu tīkla modelī rekonstruējamie ceļa posmi ir ar vienu no augstākajām pievienotajām vērtībām, un to izbūve pozitīvi ietekmētu vairāku lauku reģionu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un veicinātu ekonomisko aktivitāti, piebilda ministrs. Šadurskis pārliecināts, ka kopumā, realizējot Izglītības un zinātnes ministrijas un skolu tīkla pētījuma ekspertu ieteikumus, ieguvēja būs visa sabiedrība.

Šodien plkst.12 IZM tiks prezentēts pētījuma par optimālu skolu tīklu gala ziņojums.