foto: Zane Bitere/LETA
Sieviete apēd kaimiņu vārītu sēņu zupu un smagi saindējas
Par to, vai paši kaimiņi arī ēduši zupu, informācijas nav.
112
2017. gada 21. oktobris, 10:30

Sieviete apēd kaimiņu vārītu sēņu zupu un smagi saindējas

LETA

Aizvadītajā diennaktī vīrietis guvis traumu ābolu lasīšanas laikā, savukārt kāda sieviete saindējusies ar kaimiņu vārītu sēņu zupu.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, Kurzemes reģionā 70 gadus vecs vīrietis, lasot ābolus, stāvējis uz kāpnēm, kuras sasvērās. Vīrietis kritis no trīs metru augstuma un guvis iegurņa kaula lūzumu.

Kurzemes reģionā aizdomās par saindēšanos ar sēnēm slimnīcā nogādāta 82 gadus veca sieviete, kurai pēc kaimiņu vārītās sēņu zupas parādījās sāpes vēderā un stipra vemšana.

Savukārt 44 gadus veca sieviete Rīgas reģionā kūra krāsni ar degšķidruma palīdzību un guva plašus sejas un kakla rajona apdegumus.

Rīgas reģionā 15 gadus veca pusaudze tika atrasta guļot uz ielas. Viņai konstatēta saindēšanās ar alkoholu un mērena ķermeņa atdzišana. Savukārt Vidzemes reģionā 14 gadus veca meitene pēc alkohola lietošanas kopā ar draugiem nogādāta slimnīcā ar saindēšanos.

Rīgas reģionā darba laikā 60 gadus vecam vīrietim, kuram nebija aizsargķiveres, uz galvas uzkrita baļķis. Ķiveres trūkuma dēļ viņš guvis ne tikai galvas traumu, bet arī brūci galvā.

Latgales reģionā 49 gadus vecs vīrietis, strādājot ar zāģi, traumējis plaukstu, gūstot brūci ar cīpslu bojājumu.

Rīgas reģionā četrus mēnešus vecs bērns guvis augšstilba un apakšstilba apdegumus no verdoša ūdens.

Tas noticis, gatavojot ēdiena maisījumu pudelītē, un bērnam, kurš turēts rokās, nejauši uzliets virsū verdošs ūdens.

Savukārt Latgales reģionā četrus gadus vecs zēns sākumā nokritis no metāla šūpolēm un pēc tam vēl saņēmis sitienu pa galvu ar šūpolēm. Viņš guvis pieres traumu. Ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu.

Kurzemes reģionā nepilnus trīs gadus veca meitenīte, spēlējoties ar veļas pulvera kapsulu, to pārkoda un daļa no kapsulas satura nokļuva mutē, izraisot vemšanu. Viņai medicīniskā palīdzība tika sniegta uz vietas.

NMPD aizvadītājā diennaktī kopā saņēmusi 1178 izsaukumus, no kuriem 202 saistīti ar traumām.