Ameriks: "Pret iesauku Misters 20% izturos ar humoru"
Sabiedrība
2017. gada 20. oktobris, 17:40

Ameriks: "Pret iesauku Misters 20% izturos ar humoru"

Kasjauns.lv

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”) sabiedrībā pazīstams ar iesauku “Misters 20%”, jo klīst baumas, ka 20% no summas, kas Rīgas publiskajos iepirkumos atvēlēta īstenojamiem projektiem, nonāk viņa kabatā. Viesojoties RīgaTV 24 raidījumā “Rampas Ugunis”, Ameriks atklāja, ka šo situāciju neuztver pārāk nopietni: “Vēl vajadzēta palaist, ka es katru pirmdienu pēcpusdienā gaidu ar čemodānu, lai saņemtu 20%. Muļķības! Es šobrīd pret to izturos ar humoru.”

Ameriks raidījumā kritizēja cilvēkus, kas izplata baumas par to, ka politiķi šādi izmanto savus amatus: “Ir izdomājuši, ka politiķis ir galvenais un viņam pieder viss, kas tur ir apakšā.” Ameriks noliedza, ka ir iesaistījies šādā shēmā. “Kaut viens cilvēks, piecelieties un pasakiet, kurš ir man devis kaut vai 1%, ne 20%!” aicināja Rīgas vicemērs. 

Ameriks norādīja, ka domē ir strādājis ļoti ilgu laiku. “Es piekto reizi esmu ievēlēts Rīgas domē. Neviens deputāts no pašreizējiem nav bijis 17 gadus. Man tūlīt jau būs 20 – pieci sasaukumi, katrs pa 4 gadiem,” sacīja Ameriks. Līdz ar to cilvēkiem ir bijis daudz laika viņu kritizēt: “Ir tie, kas uzskata, ka es esmu zaglis, korumpants. Tie saka: “Mēs zinām, ka viņš ir slikts. Viņš ir krievu draugs, viņš zog. Viņš labi izskatās, tātad viņš 100% kaut kur kaut ko ir noracis stikla burkā vai vēl kur.””

Ameriks šāda veida kritiku neuztver nopietni. Rīgas vicemērs uzskata, ka viņam nav jēgas sevi mēģināt attaisnot, jo sabiedrība tāpat to nepieņemtu: “Nu ko es varu pateikt? Ja es tagad teikšu, ka tā nav, viņi teiks: “Viņš taisnojas, tātad viņš ir vainīgs.””