foto: Gunita Kļava/LETA
Tiesa noraida Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā ģimenes prasību par kompensācijas piedziņu
Apsniguši ziedi pie nožogojuma ap lielveikala "Maxima" graustu, kur, iegrūstot veikala jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.
Sabiedrība
2017. gada 20. oktobris, 11:48

Tiesa noraida Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā ģimenes prasību par kompensācijas piedziņu

LETA

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi prasību pret SIA "Maxima Latvija" vienā no Zolitūdes traģēdijas civillietām, informēja "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apgabaltiesa 19.oktobrī pasludināja spriedumu, noraidot prasību pret "Maxima" civillietā, kurā tika izskatīta Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā ģimenes prasība par morālo kompensācijas piedziņu Zolitūdes traģēdijas lietā. Prasība pret ”Maxima Latvija" tika noraidīta, izskatot uzņēmuma iesniegto apelācijas sūdzību par spriedumu pirmajā instancē, skaidroja Beseris.

"Zolitūdes traģēdijas objektīva izvērtēšana tiesās ir ļoti svarīga, jo, mūsuprāt, tā neapšaubāmi atstās sekas uz Latvijas tiesību sistēmu kopumā un līdzīgām tiesvedībām Zolitūdes lietā. Uzskatām, ka, noraidot prasību, tiesa ir ņēmusi vērā lietas apstākļus, izvērtējot iesniegtos pierādījumus un prasības būtību," skaidro "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Vilcmeiers arī norāda, ka, lai gan tiesa noraidījusi konkrēto prasību, un tādējādi atzinusi, ka nav juridiska pamata kompensāciju piedziņai no "Maxima Latvija", visām traģēdijā bojāgājušo ģimenēm piedāvājums par "Maxima Latvija" finansiāla atbalsta saņemšanu 100 000 eiro apmērā joprojām ir spēkā. Uz šo brīdi vienošanās ir noslēgtas ar lielāko daļu ģimeņu. Kopumā no uzņēmuma puses šim procesam ir novirzīti aptuveni pieci miljoni eiro.

Tāpat arī šī gada augustā tika panākta vienošanās ar biedrību "Zolitūde 21.11" par materiāla atbalsta sniegšanu fiziski cietušajiem Zolitūdes lietā, kopumā šim procesam novirzot teju 900 000 eiro.

Kopumā "Maxima Latvija" cietušo atbalstam kopš traģēdijas novirzījusi vairāk nekā 8 miljonus eiro, norāda Besers.