foto: LETA
Līdz pirmajam sniegam vairs nav ilgi jāgaida: Latvijas sinoptiķi jau izteikuši prognozes
Sniegs Rīgā.
Sabiedrība
2017. gada 19. oktobris, 17:44

Līdz pirmajam sniegam vairs nav ilgi jāgaida: Latvijas sinoptiķi jau izteikuši prognozes

LETA

Tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss, nākamās nedēļas sākumā vietām valstī iespējams pirmais sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Kaut arī šīs nedēļas nogalē dominēs augsta spiediena atzars, sestdien Latvijas dienvidos iespējami īslaicīgi nokrišņi saistībā ar ciklonu virs Polijas teritorijas. Iespējams, jau nākamnedēļ atsevišķās vietās sagaidīsim pirmo sniegu.

Ņemot vērā temperatūras pazemināšanos, šīs nedēļas izskaņā un nākamajā nedēļā nakts un rīta stundās, debesīm skaidrojoties, atsevišķos posmos uz ceļiem var veidoties apledojums jeb "melnais ledus".

Brīvdienās būs lielākoties sauss laiks, nokrišņi iespējami galvenokārt sestdien Latvijas dienvidrietumu novados. Naktī no sestdienas uz svētdienu jau gaidāms sals līdz -4 grādiem, savukārt dienas nebūs siltākas par +3..+9 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā no dienvidrietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona un, saglabājoties zemai gaisa temperatūrai, iespējams sniegs. Lielāka sniega varbūtība prognozēta Kurzemē un Zemgalē.

Pašreizējā informācija liecina, ka nākamās nedēļas gaitā ievērojami siltāks nekļūs, bet nokrišņu prognozes nav viennozīmīgas. Iespējama divu scenāriju attīstība, - pastiprinoties anticiklonam no ziemeļiem, laiks būtu sauss, bet, pietuvojoties cikloniem no dienvidrietumiem, būtu vairāk mākoņu un nokrišņu.

Kā ziņots, tuvākajā naktī un no rīta daudzviet Latvijā gaidāma migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts un mazāk metriem. Piektdienas rītā iespējama arī sarma, atsevišķus ceļa posmus var klāt "melnais ledus".