No šodienas stājas spēkā jaunie piedāvājumi Rīdzinieka kartes lietotājiem
Izsludināti grozījumi saistošajos noteikumos, kas paredz priekšrocības "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem.
Runā Rīga
2016. gada 25. aprīlis, 10:54

No šodienas stājas spēkā jaunie piedāvājumi Rīdzinieka kartes lietotājiem

Jauns.lv

Šodien ir izsludināti Rīgas domes saistošie noteikumi, kas paredz priekšrocības sabiedriskajā transportā "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grozījumi noteikumos "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" paredz, ka rīdziniekiem no 1.jūlija būs jauna papildu iespēja - ar "Rīdzinieka karti" varēs par 1,15 eiro iegādāties stundas biļeti, kas par 1,15 eiro sabiedriskajā transportā ļaus pārsēsties neierobežotu skaitu reižu. Pēc pēdējās pārsēšanās, pat ja tā bijusi 59.minūtē, varēs aizbraukt līdz galapunktam.

Brīvdienās "Rīdzinieka kartes" īpašnieki šo laika biļeti varēs iegādāties par 0,60 eiro.

Tāpat rīdziniekiem tiks piedāvātas "slīdošā grafika biļetes". Šī abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās 15 eiro. Šo biļeti varēs izmantot 15 dienu posmā jebkuras piecas dienas, kas var nebūt secīgas.

Rīgas dome paskaidro, ka grozījumi noteikumos nepieciešami saistībā ar mērķi uzlabot gaisa kvalitāti galvaspilsētā. Viens no veidiem, kā mazināt gaisa piesārņojumu Rīgas pilsētas centrā, ir samazināt privāto transportlīdzekļu plūsmu, motivējot personas pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Kā risinājums šī mērķa sasniegšanai var būt braukšanas maksas atvieglojuma noteikšana.

Noteikumus saskaņojusi arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA