foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktiera Jāņa Paukštello veselības stāvoklis uzlabojies
Jānis Paukštello un Olga Dreģe fotosesijā pirms traģikomiskās dziesmu spēles "Tobāgo!".
Sabiedrība
2017. gada 18. oktobris, 06:29

Aktiera Jāņa Paukštello veselības stāvoklis uzlabojies

Kasjauns.lv

Jāņa Paukštello (66) kritisko stāvokli mediķiem izdevies stabilizēt un no reanimācijas, kur viņš tika nogādāts 13. oktobrī, jau esot pārvests uz nodaļu, kur turpina atrasties slimnīcas personāla aprūpē, atklāj tautā mīlētā mākslinieka kolēģi.

Traģikomiskās dziesmu spēles "Tobāgo!" izrāde Rīgas Kongresu namā

Traģikomiskās dziesmu spēles "Tobāgo!" izrāde Rīgas Kongresu namā

gallery icon
173

Pirmdien, kad Rīgas Kongresu namā norisinājās muzikālās izrādes „Tobāgo!” jubilejas uzvedums, aktieri un pārējā izrādes veidotāju komanda aizvien pielāgojās izmaiņām režijā un aktierspēlē, ko ietekmēja Jāņa Paukštello pēkšņi uzplaiksnījušās smagās veselības problēmas. Kā atklāja „Tobāgo!” producents Sandis Mohovikovs, Paukštello pārcietis kuņģa čūlas plīsumu.


Aizvadīto piektdien, kad no rīta Paukštello ģimene organizatoriem vēstīja par aktiera atrašanos reanimācijā, visi pārdzīvoja par Jāni, un, turot īkšķus par viņa izķepurošanos, centās operatīvi organizēt vakarā Rēzeknē plānoto izrādi. Arī nākamās divas izrādes Rīgā noritēja, Paukštello lomu spēlējot Jurim Kalniņam, kura paša iepriekšējo lomu nu atveido Juris Strenga. Aizkulisēs bija dzirdamas atvieglotas nopūtas par labajiem jaunumiem, kas pienākuši no Jāņa Paukštello ģimenes – ārsti aktieri izglābuši, vainu atraduši, un nu pilnā sparā norisot ārstēšana. Paukštello pašsajūta esot normalizējusies, tomēr vēl kādu laiku viņam nāksies uzturēties slimnīcā.

Valda Liepiņa režisētā izrāde "Tobāgo!" Jelgavā

2017. gada 29. jūlijā Jelgavā brīvdabas izrāde "Tobāgo!" pulcēja daudzus teātra mīlētājus.

gallery icon
115