Sabiedrība
2016. gada 25. aprīlis, 14:31

Pasniegtas Biznesa augstskolas "Turība" Gada Balvas "Brīvība. Uzņēmība. Kompetence."

Jauns.lv

21. aprīlī, jau otro gadu notika svinīgā apbalvošanas ceremonija – Biznesa augstskolas Turība Gada Balva „Brīvība. Uzņēmība. Kompetence.”. Klātesošie viesi, pasniedzēji un augstskolas vadība godināja cilvēkus, kuri ar savu darbu ir tuvinājuši augstskolu mērķu sasniegšanai. Viesu vidū bija arī Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Atklājot svinīgo pasākumu, Biznesa augstskolas Turība rektors un valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis uzsvēra, cik grūti komisijai bijis no visa lielā absolventu pulka izvēlēties četrus apbalvojamos, jo katrā nozarē sastopami cienījami augstskolas absolventi, kuri veido veiksmīgu karjeru un sniedz ieguldījumu valsts attīstībā.

Vakara pirmajā daļā tika apbalvoti četri Goda absolventi:Saņemot apbalvojumu absolventi neskopojās ar pateicības vārdiem, sakot paldies gan augstskolas vadībai, gan saviem kādreizējiem kursa biedriem un pasniedzējiem, gan vecākiem.

*    GODA ABSOLVENTS Reģionu attīstībā - Guntis Rasims

(Rēzeknes novada domes deputāts, Jaunatnes un kultūras projektu vadītājs);

*    GODA ABSOLVENTS Uzņēmējdarbības vadībā - Edgars Štelmahers

(SIA „New Rosme” valdes priekšsēdētājs);

*    GODA ABSOLVENTS Latvijas uzņēmēju konkurētspējas attīstībā Lielbritānijā - Mārcis Liors Skadmanis

(Latvijas - Lielbritānijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētājs);

*    GODA ABSOLVENTS Tūrisma nozarē - Tabita Šķerberga

(Jelgavas novada pašvaldības, Tūrisma attīstības projektu vadītāja).

Goda nosaukumu piešķiršana mijās ar mūziķu priekšnesumiem, un vakara turpinājumā tika piešķirti apbalvojumi Goda doktors un Goda profesors.

Goda doktora tituls

šogad tika piešķirts pirmo reizi, un to saņēma Madrides kluba prezidente un bijusī Latvijas Valsts prezidente

Vaira Vīķe-Freiberga

.

Goda profesora titulu,

kas arī tika piešķirts pirmo reizi,

saņēma

Biznesa augstskolas Turība profesors

Guntis Zemītis.

Pasniedzot apbalvojumu, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzsvēra, ka profesors Guntis Zemītis spēj radīt interesi par zinātni un vēsturi gan jauniešos, gan vecākas paaudzes cilvēkos, kā arī spēj aizraut un pārsteigt ar savām zināšanām.

Goda nosaukums apliecina Biznesa augstskolas Turība atzinību personas nopelniem sabiedrības un augstskolas labā, tas nedod materiālas priekšrocības. Goda nosaukums tiek piešķirts uz mūžu. Goda nosaukumu sevišķi būtisku iemeslu dēļ var atsaukt ar Satversmes sapulces lēmumu.

 

Raksts sadarbībā ar Biznes augstskolu Turība / Publicitātes foto