Jāņa Norda darbā "Ar putām uz lūpām" filmējas deviņi no Ungārijas atvesti suņi
Katram sunim – aktierim ir arī dublieri, tāpēc filmēšanas vajadzībām no Ungārijas atceļoja deviņi filmēties apmācīti suņi.
Kultūra
2017. gada 15. oktobris, 11:41

Jāņa Norda darbā "Ar putām uz lūpām" filmējas deviņi no Ungārijas atvesti suņi

Kasjauns.lv

"Ar putām uz lūpām" ir režisora Jāņa Norda jaunākā filma. Tas ir attiecību trilleris, kas stāsta par aktiera Viļa Daudziņa atveidoto Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš dažu dienu laikā nonāk neapskaužamā situācijā. Viņš tur aizdomās sievu (aktrise – Ieva Puķe) par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību. Filma skatāma kinoteātros visā Latvijā no 10. novembra. Lomās: Vilis Daudziņš, Ieva Puķe, Raimonds Celms, Indra Briķe

Ieskats Jāņa Norda jaunākajā filmā "Ar putām uz lūpām"

"Ar putām uz lūpām" attiecību trilleris, kas stāsta par aktiera Viļa Daudziņa atveidoto Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu ...

gallery icon
49

Stāsta pamatā ir amerikāņu scenārista Meta Goseta (Matt Gossett) darbs “Origin Of Species”, kas 2013. gadā ieguva “Amazon Studio Awards” par labāko scenāriju. “Psiholoģiskā spriedze un spraigais sižets visu filmas laiku neļāva žūrijai atslābt ne uz mirkli,” tā par apbalvoto darbu izteicās “Amazon Studio” pārstāvis. Scenārija līdzautors ir režisors Jānis Nords, kurš stāstu adaptējis Latvijas apstākļiem.

Filmā svarīga loma ir galvenā varoņa Didža dienesta suņiem Džinai, Bosam un Dargo. Katram sunim – aktierim ir arī dublieri, tāpēc filmēšanas vajadzībām no Ungārijas atceļoja deviņi filmēties apmācīti suņi. “Suņus filmēšanai gatavo 2–3 mēnešus, tas vienmēr atkarīgs no ainas sarežģītības. Šai filmai gatavojāmies divus mēnešus,” stāsta suņu treneru pārstāvis Balāžs Ģēri. “Suņiem svarīgi ir mēģinājumi vietās, kur notiks filmēšana. Viņiem ļoti garšo desas, ar tām mēs viņus apbalvojam par katru izpildīto triku. Jo vairāk desu, jo labāka aktierspēle.”

Filma ir Latvijas, Lietuvas un Polijas kopprodukts, kas tapis ar Latvijas Nacionālā kino centra, Eiropas fonda Eurimages, Polijas Filmu institūta un Lietuvas Nacionālā kino centra atbalstu.

Filmas režisors Jānis Nords ir pabeidzis maģistra studijas Nacionālajā Filmu un televīzijas skolā Lielbritānijā. Viņa pirmā 2008. gadā uzņemtā pilnmetrāžas spēlfilma “Amatieris” ieguva balvu “Lielais Kristaps” par labāko debiju. 2013. gada februārī pirmizrādi piedzīvoja Norda otrā spēlfilma “Mammu, es tevi mīlu”, kas 2013. gadā saņēma konkursa “Generation Kplus” starptautiskās žūrijas balvu Berlīnes kinofestivālā, žūrijas balvu par labāko spēlfilmu Losandželosas filmu festivālā ASV, kā arī balvas un atzinības rakstus vairāk nekā 15 kinofestivālos visā pasaulē. 2014. gada decembrī Jānis Nords par filmu "Mammu, es tevi mīlu" saņēma Kultūras ministrijas Izcilības balvu kultūrā.

Vilis Daudziņš.

Vilis Daudziņš ir viens no vadošajiem Jaunā Rīgas teātra aktieriem, kas teātrī strādā kopš 1993. gada, un ir nospēlējis arī nozīmīgas lomas arī kino – TV filmā “Saldā indes garša” un spēlfilmās “Rīgas sargi”, “Seržanta Lapiņa atgriešanās”, “Ausma”, “Sapņu komanda 1935” u.c. Daudziņš saņēmis Harija Liepiņa un vairākas Spēlmaņu nakts balvas un nominācijas.

Ieva Puķe.

Valmieras teātra aktrise Ieva Puķe daudziem zināma kā kino aktrise, lai arī viņas darba vieta ir Valmieras drāmas teātris. Skatītāji Puķi pazīst no tādiem seriāliem kā “Dzīvoklis”, “Cukura nams”, “Likteņa līdumnieki” un “Eņģeļu māja”, kā arī spēlfilmām “Ķīlnieks”, “Tas, ko viņi neredz” u.c. Aktrise saņēmusi daudzas Valmieras Drāmas teātra un Latvijas Teātra gada balvas.

Raimonds Celms

Filma “Ar putām uz lūpām” ir Nacionālā teātra aktiera Raimonda Celma debija kino. Tīrradnis no Alūksnes savu karjeru aktīvi sāka 2014. gadā, iepriekš par teātri zinot pavisam maz. Dažu gadu laikā Raimonds jau paguvis spēlēt skatītāju un kritiķu ievērību guvušās izrādēs – “Svina garša”, “Pērs Gints”, “Skroderdienas Silmačos”, “Klūgu mūks” un ticis nominēts Spēlmaņu nakts balvai.