foto: Shutterstock
Puisēns nonāk krīzes centrā, jo nedēļu nerādījās skolā, kamēr vecāki uzkāpuši uz korķa
Par zēna nākotni tagad lems bāriņtiesa un policija.
112
2017. gada 13. oktobris, 21:35

Puisēns nonāk krīzes centrā, jo nedēļu nerādījās skolā, kamēr vecāki uzkāpuši uz korķa

Kasjauns.lv

12. oktobrī pulksten 11.00 Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no Rīgas sociālā dienesta darbinieces par bērnu, kurš nedēļu nav apmeklējis skolu. Ziņotāja piebilda, ka bērna vecāki, iespējams, ilgstoši ir alkohola reibumā, ziņo RPP.

Notikuma vietā sociālā dienesta darbiniece paskaidroja, ka ar kolēģi devusies apraudzīt redzeslokā esošo ģimeni. Dzīvokļa durvis atvēruši manāmi iereibuši vecāki. Fakta konstatēšanai nolemts izsaukt policiju.

Bērna tēvam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 3,20 promiļu reibumā. Brīdī, kad bērna mātei bija jāveic alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, viņa no tās atteicās. Sieviete aizturēta un nogādāta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur viņai konstatēts 3, 33 promiļu reibums.

Apskatot bērnu, ievērots, ka viņam acs rajonā ir sasitums. Jautājot, kā viņš sasitumu guvis, puika apgalvoja, ka skolā sakāvies ar citu skolnieku. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nolēma zēnu nogādāt ārstniecības iestādē plašākiem izmeklējumiem.

Sastādīts lēmums par zēna nošķiršanu no vecākiem. Bērns pēc nepieciešamajām pārbaudēm policistu pavadībā nogādāts krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem, kā arī Rīgas bāriņtiesas speciālistiem izvērtēšanai.