foto: Ekrānuzņēmums
Liepājas policistam par darba busiņa sadauzīšanu jāšķiras no tūkstošiem eiro
Kādam Liepājas pašvaldības policistam iepirkšanās „Ostmalā” izmaksāja varen dārgi – viņš ar dienesta busiņu iebrauca lielveikala stāvvietas stabā, un tiesa no viņa piedzina zaudējumus - 4755 eiro.
112
2017. gada 14. oktobris, 08:01

Liepājas policistam par darba busiņa sadauzīšanu jāšķiras no tūkstošiem eiro

Kasjauns.lv

Kādam Liepājas pašvaldības policistam par dienesta automašīnas sadauzīšanu lielveikala stāvvietā būs jāsamaksā 4755 eiro, vēsta laikraksts „Kurzemes Vārds”. Tā lēmusi Liepājas tiesa, kuras spriedumu policists nav pārsūdzējis, un septembra beigās tas stājies spēkā.

Policists auto sadauzījis pagājušā gada decembrī tirdzniecības centra „Ostmala” pazemes autostāvvietā, raksta Liepājas laikraksts „Kurzemes Vārds”. Policista vadītais dienesta busiņš – elektroauto „Nissan ENV200”, nogriežoties stāvvietā, iebrauca ēkas balsta konstrukcijā jeb stabā. Par negadījumu policists saukts pie administratīvās atbildības un viņam piemērots sods – brīdinājums. Savukārt pašvaldības policija sāka dienesta pārbaudi.

Bojātās automašīnas remonts pašvaldības policijai izmaksāja 4754,85 eiro. Ņemot vērā, ka policists 2015. gada rudenī ar darba devēju bija noslēdzis līgumu, ka viņš uzņēmies pilnu materiālo atbildību par minēto dienesta automašīnu, policija, lai atgūtu zaudējumus, ar prasību vērsās tiesā. Prasībā norādīts, ka policists, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus, pieļāvis rupju neuzmanību, turklāt policistam neesot bijis dots uzdevums braukt uz tirdzniecības centra pazemes stāvvietu.

Policists gan skaidroja, ka nav rīkojies ļaunā nolūkā vai nevērīgi – uz lielveikalu braucis, lai apsekotu stāvvietu un iegādātos ūdeni, bet negadījums noticis nejauši, šķērslim nokļūstot autovadītāja „aklajā zonā”. Policistiem katru dienu neesot apsekojamo objektu saraksta – kur braukt, nolemjot maiņas dalībnieki, līdz ar to viņš drīkstējis atrasties veikala stāvvietā. Zaudējumus varēja novērst, veicot „Kasko” apdrošināšanu, tomēr transporta līdzeklim „Kasko” apdrošināšana pērn nav veikta, jo policijai tam nebijis naudas. Tad nu nācās atbildēt policistam.

Tiesa nospriedusi, ka pašvaldības policijas prasība ir pamatota, jo iebraukšanu stabā tukšā autostāvvietā nevar novērtēt citādi kā vien par rupju neuzmanību.