foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: ar stāvovācijām jubilejā sveic komponistu Zigmaru Liepiņu
Komponists Zigmars Liepiņš savas 65. jubilejas autorkoncertā uz Latvijas Nacionālas operas un baleta skatuves.
Kultūra
2017. gada 12. oktobris, 09:58

FOTO: ar stāvovācijām jubilejā sveic komponistu Zigmaru Liepiņu

Kasjauns.lv

14. oktobrī komponists Zigmars Liepiņš svinēs 65 gadu jubileju. Par godu savai jubilejai Latvijas Nacionālajā operā un baletā 11. oktobrī notika Zigmara Liepiņa autorkoncerts, ko plaši apmeklēja sabiedrībā zināmi cilvēki, Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni ieskaitot.

Zigmara Liepiņa 65. jubilejas autorkoncerts

Latvijas Nacionālajā operā un baletā 2017. gada 11. oktobrī notika Zigmara Liepiņa 65. jubilejas autorkoncerts.

gallery icon
45

Komponista jubilejai veltītā autorkoncerta pirmajā daļā skanēja leģendārās operas “Parīzes Dievmātes katedrāle” trešais cēliens, ko interpretēja Inga Šļubovska-Kancēviča, Kristīne Zadovska, Juris Jope, Krišjānis Norvelis, Rihards Millers un Latvijas Nacionālās operas orķestris.

foto: Mārtiņš Ziders
Apsveicot Zigmaru Lipieņu jubilejā, par Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi cēlās kājās, lai nodziedātu "Augstu laimi, prieku no sirds vēlējam!"


Koncerta otrajā daļā skanēja “Transcendentālā oratorija”, kas tapusi, pieminot 2011. gadā notikušo zemestrīci Japānā. Oratoriju ar Andras Manfeldes libretu interpretēja latviešu operzvaigzne Inga Kalna un izcilais gruzīnu tenors Georgs Onjani, aktieris Andris Keišs, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris, Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, ērģelniece Kristīne Adamaite. “Transcendentālās oratorijas” pirmais un līdz šim vienīgais atskaņojums notika 2014. gada aprīlī Rīgas Domā.

Zigmara Liepiņa 65. jubilejas autorkoncerta viesi

Zigmara Liepiņa 65. jubilejas autorkoncerta viesi.

gallery icon
42