Saimnieki, kuri aizlīmēja sunim muti un kājas, varētu tikt cauri tikai ar brīdinājumu
Maksimālais sods, ko var piespriest par šādu izturēšanos pret dzīvnieku, ir 350 eiro.
112
2016. gada 26. aprīlis, 10:29

Saimnieki, kuri aizlīmēja sunim muti un kājas, varētu tikt cauri tikai ar brīdinājumu

Jauns.lv

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) ir noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu saimniekam, kura suns 16.aprīlī Vecmīlgrāvī tika atrasts ar līmlenti sasietām kājām un muti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aģentūrai LETA pastāstīja RPP pārstāve Lāsma Zemene, RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki, pamatojoties uz sākto lietvedību par 16.aprīļa notikumu Vecmīlgrāvī, kur kāda garāmgājēja pamanījusi ģimeni un blakus esošu suni, kuram ar līmlenti bija sasietas kājas un aizsieta mute, veica suņa dzīves apstākļu apsekošanu. Tajā konstatēti dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpumi. Suņa saimniekam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par istabas dzīvnieka turēšanas prasību pārkāpšanu.

Par šo noteikumu pārkāpšanu fiziskajai personai izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 7 līdz 350 eiro. Lēmumu par soda apmēru noteiks Rīgas domes Administratīvā komisija. Komisijā aģentūrai LETA pastāstīja, ka protokols vēl nav saņemts.

Visa iegūtā informācija par notikumu nosūtīta Pārtikas un veterinārajam dienestam izvērtēšanai par iespējamu cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Saistībā ar notikušo Valsts policija ir sākusi administratīvo lietvedību par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

Suns esot ticis sasiets, lai tam apgrieztu spalvu.

 

LETA/Foto: Facebook.com