foto: Ekrānuzņēmums
Raimonds Pauls sniedzis pēdējo koncertu ārzemēs
Maestro Raimonds Pauls teic, ka septembra beigās sniedzis savu pēdējo koncertu ārzemēs – Tallinas lielākajā koncertzālē.
Kultūra
2017. gada 10. oktobris, 05:42

Raimonds Pauls sniedzis pēdējo koncertu ārzemēs

Kasjauns.lv

Maestro Raimonds Pauls septembra beigās, pēc paša vārdiem, sniedzis pēdējo koncertu ārzemēs – Tallinā. Turpmāk viņa spēli varēsim dzirdēt tikai Latvijā. Maestro savus cienītājus visā Latvijā iepriecinās ar koncerttūri „Ielūdz Raimonds Pauls”, kura 22. oktobrī sāksies Alūksnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar lielām ovācijām pārpildītā Tallinas lielākajā koncertzālē „Nordea” 30. septembrī noritēja maestro Raimonda Paula koncerts, kurā viņš uzstājās kopā ar Latvijas Radio bigbendu un orķestri „Sinfonietta Rīga”.

foto: Ekrānuzņēmums
Maestro Raimonds Pauls teic, ka septembra beigās sniedzis savu pēdējo koncertu ārzemēs – Tallinas lielākajā koncertzālē.

Pauls gan Igaunijas televīzijai, gan laikrakstam „Postimees” atklāja, ka viņš vairs neplāno uzstādītie ārzemēs – vairs neesot tas vecums un arī ar lidmašīnu viņam veselība vairs neatļaujot lidot. „Nospēlēšu savu koncertu Tallinā un pēc tam diez vai uzstāšos (ārzemēs),” Pauls teicis intervijā laikrakstam „Postimees”. Turpmāk maestro koncertēšot tikai tēvzemē.

Maestro Raimonds Pauls kopā ar solistiem Kristīni Prauliņu, Dināru Rudāni un Mārtiņu Ruski 22. oktobrī Alūksnes kultūras centrā uzsāks Latvijas apceļošanu ar savu jauno koncertprogrammu „Ielūdz Maestro Raimonds Pauls”.

Raimonds Pauls “Jūrmalas festivāla” atklāšanā

Jau trešo gadu Dzintaru koncertzālē skatītājus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē “Jūrmalas festivāls”. 2017. gada 17. jūlijā atklāšanas koncertā ...

gallery icon
69

„Šajā programmā iziešu uz skatuves ar savu jauno vokālistu paaudzi - ar Kristīni Prauliņu mēs savā laikā sākām pa džeza līniju, viņai jau ir sava pieredze, programmā piedalīsies arī Mārtiņš Ruskis, kurš mācās Mūzikas akadēmijā kā vokālists, varbūt kādreiz būs solists operā. Ar Dināru man ir arī soloprogramma, ar viņu strādāt ir interesanti, viņa ir talantīga dziedātāja ar labu vokālo skolu,” par programmā izvēlētajiem solistiem saka Raimonds Pauls un turpina: „Atrast labus vokālistus - tā mums ir lielākā problēma, ar instrumentālistiem mums tā lieta ir labāka, viņi var mācīties ārzemēs, apgūt tādu spēlēs manieri, kā vajag šodien”.

Muzikālo sastāvu vadīt maestro uzticējis ģitāristam un aranžētājam Mārcim Auziņam, tajā dzirdēsim arī mūziķus Kristapu Vanadziņu, Tomu Poišu un Rūdolfu Dankfeldu. Nākamie tūres koncerti notiks: 2. novembrī – Lielvārdē, 12. novembrī – Līvānos, 17. novembrī – Ādažos. 24.novembrī - Rīgā, VEF kultūras pilī, un 2.decembrī Madonā.

Sižetu par Raimonda Paula koncertu Tallina raidsabiedrības „Current Times” ziņu izlaidumā skatieties no 7.05 minūtes.

Atklāj Raimondam Paulam veltītu izstādi

gallery icon
24

Raimonds Pauls pēc izrādes jautrā omā

Komponists Raimonds Pauls Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādē “Mežapīles” 2016. gada 21. aprīlī.

gallery icon
14

Raimonda Paula 80. jubilejas svinību aizkulišu foto

Komponistam Raimondam Paulam 12. janvārī palika 80 gadi. Apaļo jubileju Maestro nosvinēja ir koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī, kur pēc tam ...

gallery icon
8
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās