foto: LETA
Kultūrkapitāla fonds izsludina konkursu simtgades pasākumu rīkošanai
Izsludina pieteikšanos konkursam Latvijas valsts simtgades pasākumu rīkošanai.
Kultūra
2017. gada 8. oktobris, 12:24

Kultūrkapitāla fonds izsludina konkursu simtgades pasākumu rīkošanai

Kasjauns.lv/LETA

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) atklājis pieteikšanos konkursam "Latvijai - simts", kurā tiks atbalstīti valsts simtgades pasākumu projekti, ziņo VKKF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkursa uzdevums ir nodrošināt Latvijas valsts simtgades svinību daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras pasākumu un norišu sagatavošanu un īstenošanu atbilstoši valsts simtgades vēstījumam "Es Esmu Latvija" un valsts simtgades svinību sagatavošanas programmai.

Projektu pieteikumus konkursā var iesniegt tikai juridiskas personas. Projektu iesniegšana atvērta līdz 24.novembrim, bet konkursa rezultāti tiks izziņoti pēc 2018.gada 25.janvāra.

Konkursā prioritāri tiks atbalstītas norises, kas vērstas uz sadarbību, bērnu, jauniešu iesaisti un izmanto mūsdienīgus mākslinieciskās izteiksmes un komunikācijas līdzekļus, tostarp tehnoloģiju iespējas. Tāpat tiek atbalstīti pasākumu projekti, kas vērsti uz pieejamības nodrošināšanu dažādām sabiedrības grupām, tostarp cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ģimenēm ar bērniem, senioriem, attālos reģionos dzīvojošiem un Latvijas mazākumtautībām.

Uz konkursa finansējumu var pretendēt arī projekti, kas tiek īstenoti pilsonisko iniciatīvu un pašvaldību darbības rezultātā. Mērķprogrammas nolikums arī tiecas atbalstīt par Latviju vēstošu starptautisku aktivitāšu sagatavošanu un īstenošanu ārpus valsts robežām, īpaši attiecībā uz valstīm, kuras bijušas nozīmīgas Latvijas valsts tapšanā vai valstīm, kuras tuvākajā laikā svin simtgades, tostarp Igaunija, Lietuva, Somija, Polija, Islande, Lielbritānija, ASV.