Rihards Lepers spēlē galveno lomu ukraiņu filmā par Černobiļas katastrofu
Filma pirmizrādi piedzīvoja Ukrainas nacionālajā televīzijā 23. aprīlī. Tiešraidē filmu noskatījušies 5,4 miljoni Ukrainas iedzīvotāji, kas ir viens no labākajiem skatījumiem Ukrainā 2016. gadā.
Kultūra
2016. gada 26. aprīlis, 18:54

Rihards Lepers spēlē galveno lomu ukraiņu filmā par Černobiļas katastrofu

Jauns.lv

Pieminot Černobiļas katastrofas 30. gadadienu, Ukrainā radīta melodrāma četrās sērijās “Melnais zieds”, kurā galveno lomu spēlē latviešu aktieris Rihards Lepers. 23. aprīlī filma piedzīvoja savu pirmizrādi Ukrainas televīzijā, un tiešraidē to noskatījās jau 5,4 miljoni skatītāji.

Melnais zieds "Čorna Kvitka"  ir mākslas filma, kurā atspoguļoti 1986. gada 26. aprīļa traģiskie notikumi, kas atstājuši neizdzēšamas pēdas vēsturē un cilvēku likteņos. Filma ir stāsts par traģēdiju, mīlestību un to, kā cilvēku dzīves mainījušās 30 gadu laikā kopš katastrofas.

„Darbs pie šīs filmas iesākās 2015. gada nogalē un noslēdzās 2016. gada janvārī. Šie pāris mēneši pagāja nemanot, strādājot tik lieliskā komandā un ar tādu režisoru, kurš jau ir radījis vairākas izcilas melodrāmas, un kurš zina, kādu rezultātu vēlas redzēt un kā to panākt, lai ekrānā katrs kadrs izskatītos perfekti. Strādāt pie vēsturiskām filmām vienmēr ir interesanti, vēl jo vairāk pie stāsta, kas skāra arī Latvijas iedzīvotājus,” atzīst galvenās lomas atveidotājs, latviešu aktieris Rihards Lepers.

Režisors: Romāns Barabašs. Lomās: Rihards Lepers, Ivanna Sahno, Aļesja Blasova, Gediminas Štorpirstis u.c.

Filma pirmizrādi piedzīvoja Ukrainas nacionālajā televīzijā  23. aprīlī. Tiešraidē filmu noskatījušies 5,4 miljoni Ukrainas iedzīvotāji, kas ir viens no labākajiem skatījumiem Ukrainā 2016. gadā.

Pagaidām filmu var skatīt kanāla Ukrain mājaslapā , bet, iespējams, šī filma kādu dienu nonāks arī līdz Latvijas TV skatītāju ekrāniem.

 

Regīna Zommere / Publicitātes foto