Sabiedrība
2016. gada 26. aprīlis, 19:10

Valsts apdraudējuma gadījumā robežsardzei talkā varēs nākt Zemessardze

Jauns.lv

Ministru kabinets (MK) šodien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz Zemessardzei tiesības sniegt atbalstu Valsts robežsardzei ārējās robežas neaizskaramības nodrošināšanai valsts apdraudējuma gadījumā.

MK noteikumi papildināti ar norādi par tiesībām Zemessardzei sniegt atbalstu Valsts robežsardzei personas meklēšanā, kura tiek turēta aizdomās par valsts ārējās robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Tāpat noteikumi papildināti ar norādi par uzdevumu Valsts robežsardzei veikt to zemessargu apmācību, kas iesaistīti atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei valsts ārējās robežas neaizskaramības nodrošināšanai valsts apdraudējuma gadījumā un tādas personas meklēšanā, kura tiek turēta aizdomās par valsts ārējās robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Veiktās izmaiņas arī paredz kārtību, kādā Zemessardze nodrošinās atbalsta sniegšanu Valsts robežsardzei valsts ārējās robežas neaizskaramības nodrošināšanas pastiprināšanā un to personu meklēšanā, kuras tiek turētas aizdomās par valsts ārējās robežas nelikumīgu šķērsošanu.

LETA/Foto: EPA/LETA