Rīgā grūtniecēm iespēja bez maksas apmeklēt veselīga uztura lekcijas un sporta nodarbības
Grūtniecība ir svarīgs notikums sievietes dzīvē, tas neizbēgami ir saistīts ar pārmaiņām.
Runā Rīga
2016. gada 26. aprīlis, 19:49

Rīgā grūtniecēm iespēja bez maksas apmeklēt veselīga uztura lekcijas un sporta nodarbības

Jauns.lv

Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību “Veselībai un attīstība” aicina galvaspilsētā dzīvojošas grūtnieces apmeklēt bezmaksas veselīga uztura lekcijas un speciāli grūtniecēm paredzētas sporta nodarbības, kas notiks Rīgas sporta klubā “Veselības fabrika”, Brīvības gatvē 214m un sāksies jau 30.aprīlī.

Semināri, konsultācijas un sporta nodarbības rīdziniecēm, kuras gaida mazuli, būs par brīvu.

Nodarbības vadīs kvalificēti uztura speciālisti un fitnesa treneri. Paredzēts, ka nodarbība ilgs trīs stundas un 30 minūtes, un sastāvēs no trīs daļām: teorētiskā daļas (1,5 st.),  kur tiks apskatīti tādi jautājumi kā – kas ir grūtniecība, kādas pārmaiņas notiek sievietes organismā, kāpēc nepieciešams uzturēt pilienveidīgu ēšanas režīmu, kā plānot ēdienkarti, produktu uzturvērtības izpratne un nepieciešamība u.c jautājumi; teorētiskās vingrošanas daļas (30 min.), kur fitnesa treneris novadīs nelielu konsultāciju par izmaiņām grūtniecības laikā, par to, kāpēc nepieciešamas fiziskas aktivitātes, par slodzes īpatnībām katrā no grūtniecības trimestriem, par biežāk sastopamajām veselības problēmām un to mazināšanu ar fiziskas slodzes palīdzību; praktiskās daļas (60 min), kur fitnesa treneris, ņemot vērā dalībnieču fizisko sagatavotību un grūtniecības posmu, novadīs atsevišķu fitnesa nodarbību.

Grūtniecība ir svarīgs notikums sievietes dzīvē, tas neizbēgami ir saistīts ar pārmaiņām. Paralēli dažādiem jautājumiem rodas arī jautājums par fiziskajām aktivitātēm un uzturu. Ko darīt, kā pareizi veikt vingrinājumus, kad to nedrīkst darīt, ko lietot uzturā utt. Semināri būs lieliska iespēja uzzināt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem.

Nodarbību norises laiki: 30. aprīlis, 14. maijs, 28. maijs, no plkst.12 līdz 15.30. Nodarbību norises kārtība: plkst.12  – uztura lekcija, plkst.14 – konsultācija par fiziskajām aktivitātēm un fitnesa nodarbība.

Lai pieteiktos, lūdzam zvanīt pa tālruni 29467859 vai rakstīt uz e-pastu: aveseliba@inbox.lv. Vietu skaits ir ierobežots.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Shutterstock