Sabiedrība
2017. gada 6. oktobris, 10:23

Mirušā Ivana ģimene līdz galam nespēj noticēt, ka apglabātais puika ir viņu bērns

Bez Tabu, TV3

Pie traģiski mirušā piecus gadus vecā puisīša Ivana Beraldina mājas durvīm jau labu laiku vairs negulst ziedi un svecītes. Kā teic puikas vecmāmiņa, zaudējuma sāpes nedaudz rimušās. Raidījumam “Bez Tabu”, telefoniski sazinoties ar Ivana māti, viņa noliedz izskanējušo informāciju, ka nepieskatot savas atvases un lietojot alkoholu. 

“Tas, ko runā un raksta, nav patiesība. Visi dienesti zina, ka tā nav patiesība. Mēs tagad braukājam pie psihologa, kā gan es varētu dzert,” telefonintervijā raidījumam uzsvērusi Ivana māte Zoja. 

Sodu par sava piecus gadus vecā bērna atstāšanu bez uzraudzības kā rezultātā iestājusies puisēna nāve, Zoja neesot saņēmusi. Liepājas pilsētas bāriņtiesā skaidro, ka bāriņtiesa nav tiesīga uzlikt šādus sodus, bet tiek vērtēts, vai bērnu attīstībai konkrētā ģimene ir piemērota un droša. 

Arī Liepājas sociālā dienesta darbiniece atzīst, ka Zoja un ģimenē palikušie nepilngadīgie bērni saņem psihologa pakalpojumus. 

Tikmēr Valsts policijā stāsta, ka uz doto brīdi izmeklēšana šajā lietā joprojām turpinoties.

Ivana ģimenes tuva paziņa raidījumam stāsta, ka vecāki joprojām nespēj noticēt, ka apglabātais tiešām bijis Ivans, jo viņiem netiekot rādīts nedz video no autobusa, ar kuru puisēns braucis liktenīgajā dienā, nedz atpazīšanā rādīta bojāgājušā seja. 

Policijā apstiprina, ka ģimenei visi izmeklēšanas materiāli būs pieejami pēc tās beigām. Tāpat policijā apstiprina, ka Ivana māte pieprasījusi DNS paternitātes analīzi, lai būtu pilnīgi droša, ka apglabātais bērns ir viņas bērns. 

Mazā Ivana guldīšana zemes klēpī

Atvadas no 5 gadus vecā Ivana Berladina Garnizona kapsētā.

gallery icon
57

Vieta, kur atrada mirušā Ivana ķermeni

Gan pie mirušā puisēna mājas Pāvilostas ielā 1, gan meža brikšņos Dubešos, kur zēna līķi atrada, cilvēki turpina nolikt ziedus ...

gallery icon
13

11. jūlija vakars pie Ivana Berladina dzīvesvietas Liepājā

Pieminot mirušo puisēnu, pie viņa dzīvesvietas pulcējas cilvēki, noliekot svecītes.

gallery icon
7