Ģertrūdes ielā masveidā soda autovadītājus - vietvaru sanikno nekaunīgie šoferīši. FOTO
Ģertrūdes ielā, posmā no Satekles līdz Avotu ielai, kur auto var novietot bez maksas, nu jau vairāk kā nedēļu to nedrīkst. Aizliegumu bija domāts ieviest tikai uz vienu diennakti, lai brauktuvi attīrītu no ziemā sakrājušamies putekļiem un smiltīm.
Sabiedrība
2016. gada 27. aprīlis, 06:23

Ģertrūdes ielā masveidā soda autovadītājus - vietvaru sanikno nekaunīgie šoferīši. FOTO

Jauns.lv

Jau nedēļu Rīgā, Ģertrūdes ielas posmā no Avotu līdz Satekles ielai, izliktas ceļazīmes, ka tur aizliegts novietot auto, jo tur notiekot „ielas infrastruktūras uzlabošanas darbi”. Diemžēl nekādi darbi tur nenotiek, policija tikai lipina soda kvītis par stāvēšanu neatļautā vietā.

Kasjauns.lv lasītājs Kristaps ir neizpratnē – kādēļ tur vairs neatļauj novietot auto? Vai šādi ierobežojumi noteikti, lai iedzīvotāji savus spēkratus novietotu maksas autostāvvietās (minētajā ielas posmā auto varēja novietot bez maksas) un pašvaldības policija varētu pelnīt ar soda iekasēšanu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dimante Kasjauns.lv pastāstīja, ka brīdinošos plakātus un ceļa zīmes par autostāvēšanas aizliegumu Satiksmes departements Ģertrūdes ielā uzlika 19. aprīlī ar mērķi atbrīvot brauktuvi pēc ziemas to notīrīt. To var izdarīt vienas nakts laikā. Tomēr tas nav izdevies. Kad tehnika atbrauc uz Ģertrūdes ielu, tiek konstatēts, ka kādi vadītāji tomēr auto tur ir novietojuši un ielu nevar notīrīt. Tas atkārtojies vairākas reizes pēc kārtas un pirmdien, 25. aprīlī, departamenta pacietības mērs plīsis un uz Ģertrūdes ielu izsaukta policija, kura nu naski lipina soda kvītis (soda apmērs ir no 30 līdz 55 eiro).

Dimante cer, ka ar šādām soda sankcijām vadītājus tomēr piespiedīs ievērot stāvēšanas aizliegumu, brauktuvi izdosies notīrīt un jau nākamajā dienā tur atkal auto varēs novietot gluži likumīgi. Viņa uzsvēra, ka minētais ielas posms ir visnotaļ „sarežģīts”. Arī pagājušajā ziemā tur autovadītāji neievēroja pagaidu ceļa zīmes un no turienes nevarēja izvest sniegu.

Satiksmes departaments pašvaldības mājaslapā arī publicējis visnotaļ niknu brīdinājumu: „Līdz šim šo zīmi neviens nav ievērojis un automašīnas stāv kā stāvējušas. Esam bijuši pacietīgi, cerībā, ka ceļu satiksmes noteikumi ir saistoši visiem satiksmes dalībniekiem. Ielu uzturētāju pacietības mērs un ticamība, ka tiks ievērotas ceļa zīmes, ir zudis un tāpēc 25. aprīlī tika izsaukta policija”.

Satiksmes departaments ir informējis, ka sākta plānveida ielu tīrīšana pēc ziemas sezonas, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar īslaicīgiem stāvēšanas un apstāšanās aizliegumiem. Ja visi autovadītāji to apzinīgi ievēros, tad darbi ātrāk tiks pabeigti un būs mazāk problēmu. Jāpiebilst, ka arī pāris nepareizi novietotu automašīnu var uz nenosakāmu laiku iekavēt ielu sakārtošanas darbus. Autovadītāji tiek aicināti ievērot pagaidu ceļa zīmes ar apstāšanās un stāvēšanas aizliegumiem, lai ielu tīrāmā tehnika varētu ātrāk savākt ziemā sakrājušos putekļus un smiltis.

 

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis